Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam...
Sa trecem la treaba. Eu am facut aceasta mancare in multicooker, dar la fel de bine se poate face intr-un wok sau alt vas, direct pe aragaz.
- taiem carnea cubulete mici
- legumele le...
Socata reteta bunicii
Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati, le punem la scurs intr-o sita, apoi le...
Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată....
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.
Preincalzim cuptorul la 175 grade C.
Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, ouale,...
Se curata zarzavatul ,ceapa ,usturoiul verde si ardeiul ,se spala bine si se toaca apoi intr-o oala (eu folosesc una de 5 kg )se pune ulei si se adauga ...
Din cele doua verze murate, scoatem foi cat mai egale ca dimensiune, le taiem cotoarele astfel incat sa le putem rula cu usurinta si sarmalele sa aiba un aspect frumos.
Pregatim umplurura...
Blat.
Mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute, cel putin.
Adaugam faina cernuta, cacaua si praful de copt, esenta si omogenizam usor.
Taepetam un vas (cu diametrul de 20 cm)cu ulei si...
Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min.
Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot.
Intre timp...
Orezul se spală . Se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit până s-a evaporat toată apa şi orezul s-a umflat pe jumătate. Se dă la răcit.
Ceapa si ciupercile se toacă...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu sarea. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se amesteca cu...
Cum se prepara Ciorba de stevie, reteta sanatoasa si gustoasa
Legumele (ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul, ardeiul kapia, apio si dovlecelul) se curata, apoi se taie marunt si se pun la...
Pune cuptorul la incalzit la 200 grade.
Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de apa. ...
Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute.
Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu praful...
Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic.
Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si...
Pulpa de porc se spala si se zvanta .
Usturoiul se curata si se taie jumatati.
Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi .
Slaninuta se feliaza .
Untura se...
2 Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final fulgii de cocos amestecati cu faina. Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 foi (25*35 cm). Putem imparti...
Asezati fasolea intr-un bol de 16 cm, turnati apa pentru a o acoperi si lasati peste noapte.
Curatati, spalati si feliati morcovii, dovleceii, dovleacul, telina si ceapa. Taiati frunzele de varza...
Intr-un vas de lut punem 2-3 linguri de ulei, apoi asezam pulpitele condimentate cu sare si piper. Dam vasul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute pana cand acestea sunt facute si s-au...
Am pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire.
Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început sa...
Spalam bine legumele si le curatam.
Taiem ceapa pestisori si o punem intr-o oala la calit in 2-3 linguri de unt.
Morcovul si pastarnacul se taie rondele, ardeiul il taiem cuburi mari, usturoiul...
Taiem in doua fructul de avocade, scoatem miezul cu o lingurita si il zdrobim. Il stropim cu sucul de lamaie pentru a preveni oxidarea, adaugam rosia taiata cubulete si ceapa tocata marunt,...
Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem...
Se pun la fiert intr-o oala de apa cu sare legumele intregi si curatate: morcovul, radacina de telina si de pastarnac.Cand s-au fiert bine, se scot si se paseaza.Patrunjeleul spalat bine se toaca...
Coastele se condimenteaza cu sare si piper.Din celelalte ingrediente se face un amestec.Ceapa se taie marunt si usturoiul se zdrobeste putin.Coastele impreuna cu amestecul se pun intr-o punga de...
Blat:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine densa si consistenta. Galbenusurile se mixeaza cu cele 3 linguri cu ulei si se adauga in...
Curatam zarzavatul si ceapa, le spalam si le scurgem bine de apa.
Zarzavatul il taiem cubulete, ceapa o lasam intreaga.Rosiile spalate le taiem feliute.
In doua linguri cu ulei sotam morcovii...
Pulpa de porc se fasonează ca să iasă un dreptunghi, ce se poate rula, apoi se asezonează de sare, piper și se pune la rece, cca. 15 minute. Între timp se curăță prazul, ciupercile,...
Reteta de preparare a papanasilor
Se amesteca manual sau folosind mixerul de bucatarie branza de vaci, ouale, zaharul, zaharul vanilat, bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Adaugati faina...
Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare,impreuna cu ceapa lasata intreaga.
Morcovul se taie rondele,ardeiul gras cubulete,se pun la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga in...
Bucata de cotlet fara os se sareaza , se unge cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli .
Prajiti cotletul cu seminte pe...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa, care face “tepi” atunci cand scoatem...