Cepele tocate, morcovul , ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se...
Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul fâşii si se adaugă peste ceapă. Se călesc...
Se încinge cuptorul.
Untul se topeşte până devine lichid.
Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie.
Se întind foile pe masa...
Spalam sfecla, o curatam si o punem la copt in cuptor sau in aparatul de gatit la aburi. Eu am facut-o la aburi. Dureaza cam o ora sa se patrunda bine.
Loboda o spalam bine,frunza cu frunza si o...
Cum spuneam în introducere totul e simplu. Păstăile de fasole se curăţă şi se rup la cca 4-5 cm spălându-se bine sub jet de apă. Legumele se curăţă şi se toacă...
Fierbem laptele folosind programul BOIL.
Cand laptele incepe sa clocoteasca, adaugam zaharul si grisul, in ploaie, amestecand continuu cu ajutorul unei spatule de silicon.
Curatam ciresele de...
Pentru aceasta reteta, am folosit sos de zmeura pe care l-am pregatit cu o zi in urma.
Sse spală zmeura, peste care se adauga 2-3 lg de zahăr, apoi se pune la rece, în frigider.
A doua...
Fructele curatate se taie in bucati, se stropesc cu zeama de lamaie si se maruntesc la robotul de bucatarie. Se adauga laptele condensat si circa jumatate din frisca usor batuta. Se amesteca in...
Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel.
Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic. Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet...
Tocam ceapa fin si o punem la calit, in uleiul incins. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam cartofii, apoi stingem cu apa sau supa de legume,...
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin o oră (învelit în folie alimentară).
Între timp se prepară...
Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se reduce...
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, morcovul il decojim, il facem cubulete.
Ardeiul galben si kapia, il curatam de seminte, il taiem bucati potrivite.
Portionam pestele afumat.
Conserva o...
Ghebele le punem in apa rece la desarat, apoi le tocam maruntel.
Curatam ceapa, o tocam marunt.
Usturoiul il curatam si il taiem feliute.
Rosiile le punem in blender si le facem pasta.
Intr-o...
Blatul:
Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul.
Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt, coaja rasa de portocala si faina.
Separat, albusurile le batem spuma cu un praf...
Carnea am fiert-o în oala sub presiune, iar legumele le-am tocat-tăiat-ras :)).Când carnea a fiert, am călit în 2 linguri de ulei legumele şi am stins cu zeamă de carne şi...
Intr-un vas de lut punem 2-3 linguri de ulei, apoi asezam pulpitele condimentate cu sare si piper. Dam vasul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute pana cand acestea sunt facute si s-au...
Am pregătit ingredientele să-mi fie la îndemână, am tocat nucile, ciocolata am rupt-o în bucăți și împreună cu untul tăiat bucăți le-am pus să se topească pe...
Cascavalul se taie in felii groase de 1 cm,apoi in bastonase ,tot de 1 cm grosime.
Se pun sticksuriile pe o farfurie si se da la frigider pentru toata noaptea.
Pesmetul se amesteca cu patrunjelul...
Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc.
Separat, călești ceapa tocată peștișor și o adaugi peste carne, apoi adaugi condimentele, ardeiul tăiat...
Mixezi ouăle întregi cu un praf de sare până când își dublează volumul. Adaugi zahărul măcinat și mixezi până se topește zahărul și adaugi apoi laptele și...
Calim prazul taiat marunt, impreuna cu morcovul ras fin, ciupercile taiate si carnea; dupa ce s-au calit, adaugam 4l de apa si lasam sa fiarba 1h; dupa ce s-a racit putin, adaugam branza topita si...
Punem caisele intr-un bol acoperite de coniac si lasam la frigider pana a doua zi;
Pieptul feliat dar nu pana la capat,batut usor,condimentat cu sare si piper,punem deasupra felii de...
Portocala spalata cu apa calda,stearsa,taiata in cubulete,se pune in blender pana devine o pasta;
se adauga galbenusurile,zaharul si ulei;
se rastoarna intr-un castron si se amesteca cu faina si...
Se spala ardeiul si se taie o felie circulara din el, indepartand semintele. Se aseaza in tigaia unsa cu uleiul incins.
Oul se sparge intr-un castron, apoi se pune in interiorul feliei de...
Se pune apa la fiert intr-o oala.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate).
Ardeii se taie in jumatati, se curata...
Pentru ciupercute, se pun ingredientele, in ordinea scrisa, intr-un castron, se amesteca si se toarna intr-o punga. Aceasta se leaga la gura si se taie la un capat, formand o gaura mica.
Forma se...
* taiem usturoii feliuta si ii punem la calit in ulei (sa nu se arda),
* adaugam supa,boiaua si lasam sa fiarba 10 minute,
* oprim focul si adaugam pantrujelul...
Se fierb Spatzle în 3 litri de apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se pun 15 g unt, se amestecă şi se păstrează la cald în vasul în care au fiert acoperit....
1. Incinge cuptorul la 180˚C.
2. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un bol bate untul cu zaharul.Incorporeaza oul urmat de esente si ciocolata alba....
Legumele se curata si se spala.
Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte marunte.
In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii,...
Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ].
Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa sarata....
Am dezghetat faia de placinta la temperatura camerei .
Am preparat umplutura amestecand ingredientele date .
Am presarat blatul de lucru cu zahar brun si scortisoara si...
Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din...
Ciupercile şi ceapa roşie se curăţă şi se toacă mai mare. Ceapa se pune la călit în puţin ulei până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile şi usturoiul, se...
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi brânza rasă pe răzătoarea cu ochuri mici amestecată cu smantâna,...
Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata.
O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim scarita...
Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu.
Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce, apoi...
Pentru blatul de cocos, mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, nuca de cocos si faina.
Tapetam tava cu hartie de copt si intindem blatul de cocos uniform in ea. Il...