Drob de miel
In la 12 Mai 2021
Drob de miel
Organele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece le fierbem in apa multa cu o lingura de sare si un fir de leustean verde. Aveti grija sa le spumiti pentru ca vor face multa spuma. Cand sunt fierte le scoatem pe o tava sau intr-un vas si le lasam la racit. Cand putem...
Friptura de miel
In la 12 Mai 2021
Friptura de miel
Intr-un vas mic (500ml) punem ingredientele pentru marinada : sare, piper, usturoi zdrobit, sucul de lamaie, vinul alb demisec, uleiul si leusteanul. Leusteanul o parte l-am tocat si am lasat cateva frunze intregi pe care le-am batut putin cu muchia cutitului pentru a elibera aroma. Amestecam...
Cele doua tipuri de faina le-am pus intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Am inceput cu framant cu mana (se poate si cu mixerul) si incet am adaugat apa pana cand am obtinut un aluat omogen .  Aluatul l-am impartit in 8 parti egale . Din fiecare bucata de...
Leurda impreuna cu 100 ml apa le-am pus in blender si am facut o pasta de o culoare verde intens. Faina am cernut-o intr-un bol , in mijloc am pus oul, sarea si am turnat pasta de leurda obtinuta mai devreme.Am inceput sa framant aluatul de paste si am mai aduagt putina apa.In functie de...
Pentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade. Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare adaugand zaharul.Mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar. Galbenusurile batute cu o furculita...
Desert prajitura Raffaello
In la 26 Dec 2020
Desert prajitura Raffaello
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C si pregatim tava. Albusurile le separam de galbenus si presaram putina sare peste ele , cat luam intre degete. Ingredientele uscate :faina,nuca de cocos si praful de copt le amestecam impreuna pentru a le adaugam mai usor. Mixăm albușurile...
Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina. Le calim pana prind putina culoare, se rumenesc. Adaugam carnea taiata bucati mai mici sau mai...
Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina.Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam toate aceste ingredinete putin. In mijlocul lor facem o mica adancitura unde vom turna 100 ml lapte...
Desert Ochi de pisica
In la 5 Mai 2020
Desert Ochi de pisica
Aluatul Faina cernuta o punem intr-un bol. Laptele il incalzim putin , dizolvam in el o lingura de zahar si drojdia . Galbenusurile le batem intr-un vas mic cu o furculita.  In mijlocul fainii facem o adancitura . Turnam laptele cu drojdia, ouale batute , zaharul, zaharul...
Faina o cernem intr-un vas. In mijlocul ei facem un locas si adaugam sarea, ouale batute putin cu furculita si apa (100 ml ). Amestecam cu mana ingredientele si mai adaugam apa incet pana cand obtinem un aluat elastic si compact. Se poate sa nu avem nevoie de toata apa, in functie de tipul...
Blat Am pregatit o tava mare (40x30) pe care am pus hartie de copt. Cuptorul l-am preincalzit la 170 grade C. Intr-un bol pentru mixer am pus ouale, sarea si zaharul. Cu ajutorul unui mixer le-am batut bine pana cand zaharul s-a topit. Nuca macinata impreuna cu faina si cu praful de...
Pentru inceput incalzim putin 30 ml lapte in care punem zaharul si drojdia si se dizolva. Intr-un castron mai mare cernem faina si adaugam sarea. In mijlocul ei formam o adancitura in care turnam amestecul de mai sus , restul de lapte sau iaurt , untul moale sau uleiul. Incepem sa framantam...
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si cacaua si le amestecam. Adaugam peste ele zeama de la compot, visinele si uleiul. Omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava de 20 x 30 cm pe care am pus in prealabil hartie de copt si coacem in cuptorul preincins la 180...
In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C. Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa carbogazoasa pana cand se topeste. Ingredientele uscate: gris, faina, praf de copt le amestecam separat...
Dovleceii ii spalam foarte bine in apa rece. Ii taiem pe lungime nu foarte grosi, dar nici subtiri. Intr-un vas mai adanc spargem oul si il batem bine cu sare si putin piper. Pregatim o tava mare de aragaz pe care o acoperim cu hartie de copt. Faina de migdale o punem intr-o farfurie mai...
Morcovii ii spalam in apa rece, ii curatam de coaja si ii taiem pe lungime in jumate, apoi fiecare jumatate in jumate. In functie de cat sunt de mari morcovii mai taiem sau nu. Ideea este sa aiba grosimea de 1,5 cm grosime. Se pun intr-o tigaie cu capac. Peste ei stoarcem sucul de...
Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4. Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime. Noi am avut fasii de bacon. Intr-o tigaie punem untul si baconul la calit. Adaugam varza de...
Ciupercile bine scurse le-am macinat cu masina de macinat carne. Legumele le-am curatat de coaja si le-am spalat bine in apa rece. Le-am macinat si pe ele cu masina de macinat carne, ciurul mic. Intr-un castronas punem toate legumele si adaugam sare, piper, nucsoara macinata (eu folosesc des...
Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperatura camerei . Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a incepe le putem da cu o felie de lamaie si apoi sterge cu un servetel de hartie. Pregatim o tava...
Supa crema de sparanghel
In la 14 Mar 2019
Supa crema de sparanghel
Curatam ceapa si cartofii si le spalam cu apa rece. Ceapa o taiem solzisori iar cartofii cubulete mai mici, ca sa fiarba repede. Intr-o oala mai mica (am facut doar 2 portii de supa )  am pus uleiul si am calit in el ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat putin, am pus cartofii si i-am...
Intr-o cratita mica rupem ciocolata bucati mici. Punem untul, zaharul si  50 ml lapte. Topim totul la foc mic, amestecand continu pana cand toata ciocolata este topita. Lasam sa se raceasca. Pana cand se raceste pregatim o tava de 20 x 20 cm pe care punem hartie de copt. Faina o...
Desert tort cu afine
In la 17 Ian 2019
Desert tort cu afine
Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Blat Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua le batem impreuna cu putina sare (cat prindem intre degete) si fiola de rom(eu folosec  fiola...
Incepem prin a desface brocoli in buchete, eu il tin pentru 10-15 minute in apa rece cu bicarbonat dupa ce il desfac in bucati. Buchetele de broccoli le punem la fiert in putina apa cu sare pentru maxim 10 minute. Strecuram foarte bine si il lasam sa se raceasca si sa se scurga apa ...
Desert prajitura Albina
In la 16 Ian 2019
Desert prajitura Albina
Am inceput cu prepararea foilor astfel. Intr-o cratita mai inalta punem zaharul, mierea ,laptele, praful de sare, bicarbonatul, untul si ouale si amestecam bine pe foc mic. Amestecam cu un tel para pana cand toate ingredientele sunt topite si amestecul devine pufos. Luam amestecul de pe foc si...
Bagheta de paine o taiem pe lungime in jumatate si apoi in felii cat doriti de mari. O stropim cu ulei de masline si punem putina sare cu ierburi italiene, pentru aroma. Pe un gratar prajim painea pana cand se rumeneste usor. Asezam intr-o tava painea prajita. Pe fiecare bucata de paine...
Chiftelute de somon
In la 4 Ian 2019
Chiftelute de somon
Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare.  Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu porumbul ramas, sare, piper, nucsoara, ouale si pesmetul si amestecam bine ca sa se omogenizeze bine de...
In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa, adaugam in ploaie, faina de malai si amestecam...
Tort Castanola
In la 8 Dec 2018
Tort Castanola
Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Intr-un castron inalt albusurile de la cele 7 oua le batem impreuna cu putina sare (cat prindem intre degete) si fiola de rom (eu folosec fiola de la Dr...
Blat : Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le amestecam separat intr-un castron. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul si sunt spumoase, adaugam zaharul....
Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore. Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi aromatice si caju-ul scurs de apa. Pornim blenderul si il lasam sa-si faca meseria pana cand obtinem un sos...
Afisate 1 - 30 din 586 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking