Ciupercile se spala se felieaza . Ceapa se felieaza, ouale se fierb molcute -timp de 2-3 minute.  Mozarela sau cascavalul se taie in cuburele mici sau se dau prin razatoare cu gauri mai mari. Ciupercile se prajesc cu ceapa timp de 4-5 minute . se condimenteaza si se adauga...
Caramela din banane
In Dulciuri la 24 Sep 2010
Caramela din banane
In tigaie se adauga untul si zaharul si se pune la un foc mijlociu. Continutul se amesteca intruna cu o lingura de lemn pana se topeste zaharul. Se adauga dulceata si bananele faramitate cu o furculita . Se fierbe timp de 4 minute , mereu amestecand in tigaie pana bananele se omogenizeaza cu...
Se prepara clatitele dupa reteta DE PREPARE A CLATITELOR    PAS CU PAS . Se topeste untul . Se curata merele de coaja lor  si se taie in jumatati. Bostanul se curata de coaja si se da prin razatoare. In momentul cand incepeti asamblarea tortului , se aprinde cuptorul la...
Pestele marunt se alege si se cumpara in stare proaspata cu o pielita neteda , cu un luciu natural. Se curata pestisorii de cap si maruntaie. Se spala sub apa curgatoare , se scurg bine si se sterg cu servetele din hartie de bucatarie.  Toti pestisorii se pun intr-un vas mai lat si se...
Adjica picanta (3)
In Conserve la 16 Sep 2010
Adjica picanta (3)
Ardeii si buruienele se spala , se  se curata de codite .. Usturoiul  se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine si se pune intr-um vas mai larg...
Adjica abhaziana (2)
In Conserve la 15 Sep 2010
Adjica abhaziana (2)
Se lucreaza cu mainele imbracate in manusi , deoarece o sa va usture foarte mult mainele. Se inlatura sémintele si coditele la ardei. Usturoiul se curata. Totul se toaca la masina de tocat sau se mixeaza bine in blender. Se adauga celelalte condimente si sare si se mai toaca inca odata....
Adjica simpla (1)
In Conserve la 15 Sep 2010
Adjica simpla (1)
Rosiile se aleg mai carnoase si cu mai putin suc . Rosiile  si gogosarii se spala  , se curata de seminte , se taie in felii si se toaca la masina de tocat sau in blender. Ceapa se taie in cuburele si se prajeste -putin rumenita. Ceapa prajita se toarna peste legumele tocate si se...
Voi descrie proportia pentru un borcan de 2 litri. Pentru aceasta reteta se alege 1 kg de gogosari sau ardei , de marime mai mica. Se spala si se inlatura coditele si semintele . Se spala 700 gr.de morcov si 400 gr de ceapa. Ceapa se taie cuburele, iar morcoviul se da prin razatoare. Totul se...
Pentru aceasta avem nevoie de poama.- struguri  din soiuri cu coaja tare , soiuri de masa si mere , care se pastreaza pana in primavara . In popor la aceste mere li se spune - botul iepurelui sau Simerenco. Sau se mai folosesc merele cu coaja tare de culoare verde . Nu-mi aduc aminte...
Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor chiftelute  este deosebit pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata de-a gata tocata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata...
Prunele se spala bine  si se pun intr-un vas adanc.  Se toarna apa fierbinte peste ele  . Ele se inmoaie max in 15-20 de minute. Dar e necesar,  sa urmariti dupa ele- la fiecare 5 minute se  scoate o pruna si se probeaza , daca s-a inmuiat bine si se poate scoate...
Tort "Oda Rozei"
In la 30 Aug 2010
Tort
Preparea blatului: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se vor topi zaharul. Ciocolata se topeste cu laptele in microunde la o temperatura mica -30 secunde , se amesteca foarte  bine , pana se topeste ciocolata si se adauga la galbenusuri. Se mixeaza  totul...
Gaina umpluta cu clatite
In la 27 Aug 2010
Gaina umpluta cu clatite
Prima etapa:  Pentru aceasta receta e necesar sa cumparati o gaina sau un cucos  mare. Gaina se curata de pene mici , se parlesc tot perisorii pe toate partile si se spala foarte minutios.  Cu un cutit bine ascutit  se taie pelita ,atent, pe lungimea  cosului pieptului....
Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa fiarta, rece intr-un pahar. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa , de culoare alba.  Aparte, se incalzeste laptele si se dizolva cu cafeaua , sau 2 pliculete de capuccino. ( eu am preparat cu cappuccino)....
Antricot la cuptor
In la 20 Aug 2010
Antricot la cuptor
Se cumpara carnea de vita de pe spate si se taie dealungul ei 15-20 cm Se pregateste  carnea si se condimenteaza dupa diferite metode, dar eu voi descrie o metoda de preparare mai dietética. Se condimenteaza cu sare si piper . intr.-un vas se toarna uleiul si toate...
Sosul la aripioare
In Sosuri la 20 Aug 2010
Sosul la aripioare
Gustul adevarat  care vi-l propun, se obtine din ingredientele enumerate. Daca veti folosi alt fel de maioneza, sau ketchup ,veti primi alt gust. Printre altele , gustul maionezei preparate in conditii de casa  se poate folosi, pentru ca ea va da gustul adevarat a acestui sos. Toate...
Aripile se parlesc la aragaz si se curata de tot perisorul ramas. Se spala bine in apa rece si se taie cu cutitul in bucati mai mici.  Prepararea marinadei: Intr-un vas se fierbe 1.5 de apa cu toate condimentele, inafara de usturoi. Se raceste apa.Se inlatura frunzele de...
Toate legumele si orezul se spala. In ceaun mai mare se toarna uleiul si ceapa, taiata marunt in cuburele.  In timpul , cand se prajeste ceapa la un foc mijlociu ,se taie morcovul in betisoare lungarete si se adauga in ceaun . Totul se amesteca si se preajeste . Peste 10 minute se...
Vinetele se spala si se oparesc (se fierb) timp de 5 minute –din momentul fierberii. Se scot atent pe un platou mare , se lasa putin sa se raceasca si se face o taietura intr-o parte dealungul lor si se desfac. Se aranjeaza toate vinetele cu miezul in jos si se pun sub un pres. Tava cu...
Tort "LAPTE DE PASARE" (3)
In la 16 Aug 2010
Tort
Prepararea blatului: Albusurile se bat spuma cu  zaharul sau cu zahar pudra ( mai bine) si o picatura de sare de lamaie. Aparte se amesteca faina cu cacao si vanilina. Pe urma faina cu cacaua se toarna treptat in albusurile batute . Se amesteca numai intr-o directie cu mare atentie , ca...
Toate legumele se spala bine si se taie in rondele, felii sau se dau prin razatoare. 7 borcane de 1 litru  se spala bine si se oparesc . Capacele la fel se sterilizeaza. In fiecare borcan se aranjeaza in straturi  de 1- 1.5 cm inaltimea, legumele in urmatoarea ordine ( e...
Se spala gogosarii si se usuca bine. Se taie in jumatati si se curata de seminte si peduncul. Dupa preferinta se mai impart in felii mai mici. Usturoiul se curata tot. Borcanele  si capacele  se strerilizeaza si se pun cu fundul in sus pe un prosop sa se scurga bine de apa . Borcanele...
Se pregateste varza dupa 2 metode : 1. se aleg frunze de varza intregi ,mai  moi , mai subtiri , se pun intr-un saculet de polietilena  si se pun la congelator sa inghete.  Dupa ce se dezgheta frunzele ele devin foarte moi si se poate lucra si infasura cu ele fara nici...
Se dezoseaza carnea de gaina, se scoate pelita de pe carne. Se taie carnea in bucati mai mari cca 3-4 cm bucata Daca doriti sa preparati pulpe umplute, atunci  scoateti pelita de pe carne si lasati o bucatica de os , pentru ca sa-i puteti da forma pulpei , cand va fi umpluta cu umplutura...
Chiftelute cu orez
In la 11 Iul 2010
Chiftelute cu orez
Orezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca.  Intr-un vas mai mare se toarna  carnea tocata de vita, ouale , ceapa prajita cu tot uleiul in...
Chec de lamaie
In Dulciuri la 11 Iul 2010
Chec de lamaie
Cuptorul se incinge pana la temperatura de 180-190C. Totate ingredientele se toarna intr-un bol mai mare si se mixeaza bine cu mixerul timp de 4-5 minute.  Forma dreptunghiulara de chec se tapeteaza cu hartie  pergament, unsa cu putin ulei fara miros. Se toarna cu atentie aluatul...
Ouale se separa in galbenusuri si albusuri. Albusurile se pastreaza in frigider. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana vor obtine o culoare alba si se amesteca cu margarina molcuta. Se framanta cu  faina cernuta. Aluatul va fi foarte indesat. Se adauga  albusurile batute cu...
Se spala cartofii si se curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute de  marimea dorita. Tigaie cu  fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca mentine  o temperatura mai inalta si constanta, se incalzeste cu mai mult ulei la o temperatura mai...
Carne de pui in saramura
In la 7 Iul 2010
Carne de pui in saramura
Pasarea se taie in bucati , se spala si se usuca fiecare bucata de carne. Tigaia de otel ( gratar) se incinge foarte bine timp de 3-4 minute cu ulei la un foc mare. Se aranjeaza cu mare atentie bucatile de carne , pt ca sa nu va frigeti de la uleiul incins si se prajesc pe o parte si alta, cate...
Afisate 1 - 30 din 151 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking