Untul moale, la temperatura camerei, pune-l intr-un bol impreuna cu zaharul (cele 150 g) si galbenusurile. Mixeaza-le pana obtii un amestec pufos, omogen si cristalele de zahar sunt diluate.
Amesteca separat faina cu amidonul, praful de copt si cacaua.
Omogenizeaza apoi adauga totul...
Am pregatit o craticioara cu coada lunga (nu stiu daca va iese bine daca nu-i lunga coada :)
Am pus zaharul si-am pus cratita pe foc. Am amestecat usor pana s-a topit zaharul si a capatat culoarea chihlimbarului). Aveti grija, nu-l lasati sa se inchida prea tare la culoare pentru ca devine...
Pentru inceput ne ocupam de pregatirea spanacului.
Intr-o craticioara topim untul. Curatam atat ceapa uscata cat si ceapa verde. Pe cea dintai o tocam cubulete, ceapa verde o taiem rondele.
O punem peste untul topit si calim un minut. Adaugam usturoiul curatat si feliat,...
As fi facut poze din timpul prepararii dar e atat de simpla prajitura incat veti intelege din vorbe :))
Am amestecat intr-un bol untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile, zaharul, vanilia, faina cernuta si bicarbonatul stins cu putin otet.
Am adaugat laptele rece, putin cate...
Intr-un bol mai maricel sparge ouale si bate-le doua minute cu un tel para.
Adauga laptele si mai bate cu telul un minut.
E momentul sa pui uleiul si branza telemea pe care ai sfaramat-o intre degete si sa omogenizezi.
Adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca....
Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar.
Adauga galbenusurile celor 4 oua, pe rand, mixand dupa fiecare.
Amesteca faina cu praful de copt, coaja rasa si sarea si adauga peste compozitie.
Omogenizeaza. Vei obtine un aluat ferm dar destul de...
Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
Pune la incalzit uleiul de masline.
Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si lasa-le cu capacul peste tigaie sa se rumeneasca usor pe toate partile (un soi de prajit/fiert :D)...
Clateste merisoarele si scurge-le bine de apa.
Pune-le in vasul aparatului slow cooker-ului Crock-Pot.
Toarna deasupra zaharul si amesteca.
Conecteaza aparatul Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l la sursa de curent. Seteaza-l pe programul HIGH pentru 3 ore.
Acu' poti sa faci alte...
Taie pieptul de pui cubulete, toarna peste el 20 ml sos de soia, putina sare si piper, amesteca si da bolul la rece pentru 30 minute.
Conecteaza slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l pot la sursa de curent.
Intr-o tigaie incinge uleiul de masline.
Curata ceapa, spal-o si toac-o...
Conecteaza slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l la sursa de curent.
Pregateste toate radacinoasele (ceapa, pastarnacul, telina, patrunjelul) spalandu-le si curatandu-le de coaja.
Ceapa toac-o marunt iar pe restul da-le pe razatoare.
Pune-le-n vasul de ceramica al aparatului Crock-Pot...
Blat
Separa albusurile de galbenusuri
Galbenusurile amesteca-le cu apa si uleiul si cu un tel omogenizeaza amestecand energic.
Albusurile mixeaza-le spuma cu un praf de sare.
Adauga treptat zaharul si nu te opri pana nu-s diluate complet cristalele de zahar. (aprox....
pregateste aparatul slow cooker Crock-Pot Digital 4,7 l conectandu-l la sursa de curent.
intr-un bol incapator pune zaharul impreuna cu gemul, cacaua si apaminerala
amesteca pana la omogenizare si topirea completa a zaharului
adauga uleiul, bicarbonatul...
Modul de preparare e mai mult decat simplu!
Pregateste aparatul slow cooker Crock-Pot digital 4,7 l conectandu-l la sursa de curent.
Pune in vasul paratului Crock-Pot uleiul apoi pasta de rosii.
Pune apoi in straturi ceapa curatata, spalata si taiata juliene, usturoiul feliat, morcovul...
Blat.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie cu aspect ferm ce formeaza tepi la atingere (aprox 10 minute).
Adauga faina cernuta impreuna cu cacaua, galbenusurile frecate cu uleiul si apa si omogenizeaza...
Fierbeti laptele si lasat sa se racoreasca, apoi puneti vanilia
Ouale le bateti cu 8 linguri de zahar, apoi adaugati faina si treptat laptele racit, amestecand usor.
Intr-o cratita cu diametrul de 20 cm puneti la caramelizat cele 6 linguri de zahar ramase, fara...
Blat
Separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa, iar albusurile mixeaza-le spuma cu praful de sare.
Adauga zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie lucioasa ce se tine de paletele mixerului.Adauga galbenusurile, faina cernuta impreuna cu...
Modul de preparare este mai mult decat simplu
Intr-un bol amesteca apa minerala cu gemul si zaharul tos pana ce zaharul e complet topit.
Adauga uleiul, stafidele si cacaua si omogenizeaza.
Stinge praful de copt, impreuna cu bicarbonatul, cu zeama de lamaie si adauga-le in...
Amesteca intr-un bol galbenusurile, smantana, zaharul si uleiul.
Adauga apoi laptele si omogenizeaza.
Pune faina in ploaie amestecand energic sa nu se faca cocoloase.
Pregateste aparatul Panini Maker Breville conectandu-l la sursa de curent.
Ia din compozitie 1/2 de polonic, ridica...
Amesteca intr-un bol galbenusurile cu sarea si smantana.
Adauga uleiul si omogenizeaza.
Pune apoi laptele, amesteca si adauga faina in ploaie amestecand energic cu un tel.
Lasa compozitia deoparte pentru 15 minute.
Intre timp cu ajutorul unui blender paseaza branza de vaci impreuna cu...
Amesteca intr-un bol ouale cu sarea, zaharul, uleiul, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Adauga apoi laptele.
Cerne faina si-adaug-o in ploaie amestecand mereu cu un tel sa nu se faca cocoloase in compozitie.
La final incorporeaza apa minerala.
Lasa compozitia deoparte 20-30...
Ungi un vas termorezistent cu unt
Asezi in el 4 felii de paine, unse cu putin unt
Pe fiecare felie pui cate o felie de sunca afumata.
Asezi pe fiecare felie de sunca cate 2 felii rosie,2 felii dovlecel. (tai dovlecelul pe lung daca vrei sa fie doar o felie) si presari...
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare.
Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.
Dupa ce...
Scoate foaia de aluat din congelator si las-o sa se dezghete la frigider.
Pregateste cabanosul taindu-l felioare subtiri si rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Cand foaia e decongelata (dar rece) o scoti pe blatul de lucru.
Presari peste ea cascaval apoi pui...
Incepem cu prepararea clatitelor.
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul timp de 2 minute.
Topim untul si-l lasam sa se raceasca.
Adaugam cateva linguri faina (2-3) apoi incepem sa adaugam, alternand, apa minerala si lapte (cate 30-40 ml). Adaugam din nou alternand faina, lapte...
Blaturi: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste si obtinem o compozitie cremoasa, fina. Adaugam in fir subtire uleiul si mai mixam doua minute. Adaugam si mierea si omogenizam.
Intr-un bol cernem faina impreuna cu...
Alunele crude, nesarate, prajeste-le intr-un vas cu fund dublu, amestecand mereu in vas, sa nu le arzi. Lasa-le la racit apoi toaca-le in bucati mari.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt/folie de aluminiu, pune alunele tocate si le distribuie uniform.
Bate albusurile spuma cu un...
Mod de preparare Aluat fraged
Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete.
Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa.
Cand ai obtinut un aluat omogen il acoperi cu folie alimentara si-l dai la frigider pentru cel...
Mod de preparare Cheesecake de lamaie cu sos de zmeura
Intr-un ibric topiti untul.
Macinati fin biscuitii, adaugati o lingurita de indulcitor si gemul. Turnati untul peste ele si omogenizati.
Pregatiti o forma cu inel, cu diametrul de 22 cm, o ungeti cu unt si turnati...
Spala copanelele de pui, curate-le si pune-le intr-un bol.
Pune peste ele smantana, sosul de soia, pudra de usturoi si uleiul.Amesteca bine cu mainile curate pana le ungi pe toate partile.
Acopera vasul si da-l la frigider peste noapte.
Pregateste un vas termorezistent,...
Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos.
Preincalzim cuptorul.
Pregatim tava tapetata cu hartie pentru copt si cu ajutorul unui pos spritam gramajoare de...