Din aceste cantitati mi-au iesit doua borcane de 10 kg. Varza se taie fidelute sau se da prin razatoarea speciala pentru varza. Apoi se freaca cu sare, dupa gust. Morcovul se taie rondele subtirele. Ardeiul se taie felii. Dupa ce avem pregatite toate ingredientele, le...
Pâine margaretă
In la 16 Oct 2010
Pâine margaretă
  Incepem prin a amesteca apa cu laptele. Jumatate din cantitatea rezultata se amesteca cu zaharul si e toarna peste drojdie, asta este maiaua. Peste maia se presara o mana cu faina si se lasa la dospit, cam vreo 30 de min, Cernem faina intr-un bol mare iar in mijlocul ei punem sare...
Piure de mazăre cu pui
In la 16 Oct 2010
Piure de mazăre cu pui
Preparare sos: Se incinge uleiul bine si se pune ceapa taiata julien la calit. Se pune carnita si apa iar apoi se lasa la calit vreo 5-6 minute. Se adauga usturoiul taiat feliute, se pune capacul pe ceaun si se lasa la inabusit. Daca mai este nevoie mai adaugati apa, sa nu se arda....
Ciorbă din piept de porc
In la 16 Oct 2010
Ciorbă din piept de porc
 Dupa ce am curatat si spalat legumele, Se pregatesc astfel: -ceapa taiata cubulete -Morcovul taiat cubulete -gogosarii taiati cubulete - pastarnacul taiat fasii mai groase -telina taiata-n 4  Pieptul de porc se spala bine, se opareste si apoi se spala iar in apa...
Salată de toamnă
In Salate la 16 Oct 2010
Salată de toamnă
  Pe o planseta curata, dam varza prin cutitul special de varza sau se toaca fidelute cu un cutit. Se presara sare peste varza si se freaca bine iar apoi se pune intr-un bol. Se adauga: morcovul taiat rondele subtiri, ceapa taiata solzisor si mararul. Se face un dressing din:...
Bacon crud tras în tigaie
In la 16 Oct 2010
Bacon crud tras în tigaie
  Voi da ingredientele doar pentru o portie pentru ca fiecare portie se face individual, pentru a avea o savoare mai buna. Eu am facut 4 portii.   Pentru cine nu mananca sarat, lasati la desarat in apa rece macar o ora. Se incinge uleiul bine si apoi se pun fasiile de bacon...
Pui cu ciuperci
In la 15 Oct 2010
Pui cu ciuperci
Ciupercile se taie-n doua sau trei si se oparesc, vreo 10 minute. Dupa ce le-am oparit se scurg si se lasa sa se raceasca. Intre timp, ungem puiul cu chilli, sare si oregano iar apoi lasam la frigider pana se racesc ciupercile. Se ia o tava sau un vas de yena si se unge cu ulei. Asezam...
Gogonele în saramură
In la 15 Oct 2010
Gogonele în saramură
Legumele se pregatesc astfel: -Hreanul se curata si se taie bucati mai mare. -Morcovii se curata si se taie rondele mai mari. -Usturoiul se taie felii mai mari -Telina se taie-n bucati mai mari -Gogonele se spala bine, sa nu fie niciun fir de nisip la codita. Se aseaza...
Mai intai facem maiaua. Apa calduta se amesteca cu zaharul si turnam peste drojdie. Presaram putin faina si lasam la dospit cateva minute, la loc cald. Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem   sarea si untul topit (care a fost si racit). Adaugam maiaua in mijloc si incepem a...
Turte crocante cu mălai
In la 15 Oct 2010
Turte  crocante cu mălai
Se pune malaiul, amestecat cu cimbrul, sarea si pudra de chilli,  intr-un vas si se amesteca cu apa. Se pune uleiul si otetul, amestecand intruna. Se toarna faina, putin cate putin, si se amesteca pana facem un aluat normal. Aluatul nu trebuie sa  fie foarte vartos dar nici lipicios....
Morcovul se da pe razatoare, pe ochiurile mici, iar usturoiul se piseaza marunt. Galbenusul, lasat la temperatura camerei, se freaca cu usturoiul pisat. Se adauga:  mustarul, sosul de soia si lamaia, alternandu-le. Se amesteca bine doar intr-un sens. Procedeul este ca la cel de preparare a...
Ouale se bat bine cu un praf de sare si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, putin cate putin, si apoi berea, tot putin cate putin. Se toarna si faina cat sa iasa un aluat gros ca smantana de tara, adica mai gros decat smantana din comert. Cantitatea de faina poate diferi, puneti...
Musaca
In Mancaruri cu carne la 14 Oct 2010
Musaca
Cartofii se curata de coaja, se spala bine si se pun la fiert la foc mare. Se lasa pana sunt aproape fierti, sa nu-i lasi sa fiarba pana la capat pt ca se sfarama cand ii tai, si apoi se lasa la racit. Legumele se pregatesc astfel: ceapa taiata cubulete, gogosarul taiat cubulete si usturoiul...
Intr-un ceaun punem uleiul la incins bine si adaugam ceapa taiata julien. Punem 2 linguri cu apa peste si lasam sa se caleasca putin. Adaugam morcovul taiat rondele, usturoiul taiat rondele si puiul(bine spalat) iar apoi lasam sa se caleasca vreo 8-10 minute. Turnam sucul de morcovi si sosul de...
Gogosi simple
In Dulciuri la 11 Oct 2010
Gogosi simple
Se pune faina intr-un bol mare si se face un gol in mijlocul ei. Separat facem maiaua din drojdie cu 200 ml apa calduta, jumatate din cantitatea de zahar si presaram putina faina deasupra iar apoi lasam 10-15 min pana cand face niste bule. Intre timp batem ouale spuma cu un praf de sare,...
Ciorbă de afumătură
In la 11 Oct 2010
Ciorbă de afumătură
Se spala bine oasele afumate si apoi se dau intr-un clocot. Intre timp, pregatim legumele: morcovii taiati cubulete, ceapa taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, telina taiata-n doua, cartoful taiat cubulete. Dupa ce am oparit oasele, le scoatem din apa si le spalam in apa calda....
Puiul se spala bine si apoi se pune la prajit in uleiul incins. Pentru a nu se arde carnea, stropim din cand in cand cu apa. Cand incepe a se rumeni se adauga ceapa taiata julien, busuiocul si usturoiul. Se lasa pana se inmoaie putin ceapa si se adauga sosul de soia, foaia de dafin si...
Spalam carne bine si o curatam de eventuale impuritati. Amestecam intr-un bol: sare, chilli, cimbru si busuoic. Cu amestecul de ingrediente, ungem bine bucatile de carne. Ungi un vas de yena cu ulei si asezi mai intai cotletele. Peste cotlete asezam puiul si stropim cu apa, vin si sos de...
Ghebele se spala bine si se pun, in apa fierbinte care clocoteste, la fiert. Se lasa pana cand fierb bine, la foc iute. Intre timp taie ceapa julien si usturoiul felii mai groase Cand ciupercile au fiert, se scurg de apa. Punem untul la topit intr-o tigaie. Cand s-a topit untul,...
Tort 50 pentru mama
In la 6 Oct 2010
Tort 50 pentru mama
Preparare blaturi: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare spuma tare, ca pentru bezea, si adaugam   zaharul. Batem in continuare spuma albusurile. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, putin cate putin ca si cum facem maioneza, si le...
Feliile de paine le ungem cu putin ulei de masline si le prajim. Nu trebuie sa le ardem, ci sa prinda o culoare aurie. Intre timp, tocam rosia cubulete si 2 catei de usturoi feliute subtiri. De obicei rosiile se lasa putin la scurs dar mie-mi place sa-mi inmoaie painica. Amestecam...
  Preparare umplutura: Branza se freaca cu untul si zaharul pana devine ca o crema. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie. Preparare aluat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat in continuare. Peste albusurile batute spuma, se...
Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei. Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc. Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute. Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc...
Punem o oala mare pe foc pe care o umplem cu 2 l cu apa si bors, si lasam oala pana da intr-un clocot. Scoatem cotorul de la varza si bagam varza pentru 3-4 minute in oala cu bors, care e incontinuare pe foc, si desfacem frunzele usor. Frunzele de varza oparita in bors le vom folosi pt...
Borş de cartofi
In Supe/Ciorbe la 2 Oct 2010
Borş de cartofi
Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa. Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor:    dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete morcovii dati pe razatoare ardeiul taiat cubulete...
Pulpele se spala bine, se aseaza in vasul de yena, se condimenteaza (cu sare, piper si busuioc). Peste pulpe punem apa, vinul, sosul worcestershire si uleiul. Ceapa o taiem julien, usturoiul il taiem feliute iar apoi le punem peste pulpe. Dam vasul la cuptor, nu preincalziti...
Aripioare crocante
In la 29 Sep 2010
Aripioare crocante
  Aripioare se spala, se curata de cotori si se taie-n doua (varfurile se arunca). Pe aripioare punem sare, piper, busuioc si curry... dupa gust. Dam aripioarele la frigider cam 15 minute, pentru a intra mai bine condimentele in carne. Intre timp, p regatim faina pe o farfurie...
Ouale trebuie sa fie la temperature camerei. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se albesc. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le amestecam cu smantana si nuca. Adaugam albusurile peste galbenusuri, amestecand de jos in sus. Faina o...
Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam. Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina, impreuna cu o lingura cu zahar, iar apoi aruncam apa. Punem apa necesara pentru ciorba, punem...
Pulpa de porc o spalam bine si o taiem felii nu foarte groase, cam de 2 cm. Cartofii se curata, se spala si se taie-n 4. Ungem cu ulei cartofii si feliile de carne iar apoi condimentam cu amestecul de condimente. Asezam cartofii si carnea de porc intr-un vad de yena....
Afisate 121 - 150 din 353 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking