Briose
In la 11 Ian 2016
Briose
Pentru inceput ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana are consistenta unei creme si se dubleaza volumul. Treptat se incorporeaza si uleiul,laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza usor in crema. Jumatate din compozitie se amesteca cu cacaoa. Formele se...
Se pregateste aluatul de pizza si se lasa la crescut minim 30 de minute. Intre timp cat creste aluatul, feliem salamul,sunca,ardeiul,mozzarela. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Tava o ungem cu unt ,intindem aluatul si ungem cu pasta de tomate bine omogenizata cu uleiul si...
Tiramisu reţetă originală Pentru inceput galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana devine crema albicioasa si se dubleaza volumul. Se incorporeaza treptat mascarponele si se omogenizeaza bine. Se baga la frigider pana se bate frisca. Frisca se bate cu intaritorul pentru frisca...
Smoothie cu banana si nuca
In la 13 Dec 2015
Smoothie cu banana si nuca
Bananele se feliaza si se adauga in blender  impreuna cu nucile, mierea, iaurtul si laptele. Se mixeaza un minut, apoi se pune intr-un pahar si se serveste alaturi de o felie de banana si cateva nuci macinate. Pe atat de simplu, cat si de delicios!  
Cum se prepara Reteta Ciuperci cu sos alb si smantana, o textura cremoasa greu de refuzat: Ciupercile se spala si se decojesc. Se taie in bucati mai mici sau se lasa intregi. Ceapa se toaca marunt si se pun cateva minute la calit in 2 linguri de ulei. Se adauga si ciupercile. Se...
Se prepara chiftelele, amestecand toate ingredientele. Se prepara un sos din 2 linguri de smantana, 2 linguri de pasta de tomate, apa, sare si piper. Se unge o tava cu ulei, se asaza chiftelele pe marginea tavii, de jur imprejur, iar la mijloc se pun cartofi. Se pune tava la cuptor la...
PASTE CARBONARA
In Paste la 2 Dec 2015
PASTE CARBONARA
Se pun pastele in apa care fierbe cu un pic de sare si un strop de ulei. Se scurg si se lasa deoparte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu foarte putin ulei de masline,se pune si kaizerul afumat si se adauga smantana amestecata cu galbenusul de ou,sare si piper. Se toarna...
Pariziene cu dovleac
In la 29 Noi 2015
Pariziene cu dovleac
Mai intai am facut aluatul : Faina se pune intr-un bol adanc, se pune oul, sarea, untul, uleiul. Separat laptele se incalzeste si se pune zaharul si drojdia si se lasa aprox. 15 minute sa fermeteze. Dupa cele 15 minute se pune in bol peste faina si se face un aluat, care o sa iasa elastic...
Sarmalute
In Mancaruri cu carne la 16 Noi 2015
Sarmalute
Se pregatesc frunzele de varza. Carnea tocata se amesteca cu orezul,ceapa,boiaua dulce,vegeta,Fucksul ptr sarmale(eu am folosit jumatate de plic). Se omogenizeaza bine si se pregatesc sarmalele. Intr-o oala de 5 l ,se aseaza sarmalele,pe frunze de varza si se acopera cu apa(cat cuprinde...
Pieptul de pui se feliaza si se bat pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa cateva minute ca sa patrunda condimentele in carne. Se bat cele 3 oua impreuna cu sare si piper. Snitelele se trec prin faina si prin ou batut si se prajesc pe o parte si pe cealalta in...
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga treptat cele 6 linguri de zahar pana se obtine o bezea pe care daca o intoarcem deasupra capului nu curge :) Se adauga galbenusurile,apa si cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn se omogenizeaza usor de jos in sus. Se...
Varza se taie fideluta. Se pune un praf de sare,se amesteca si se lasa deoparte. Separat,ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pune in uleiul incins.Dupa ce s-au calit, se adauga boia,se mai lasa cateva minute si apoi carnatii pana se rumenesc putin. Se adauga varza,apa cat sa ajunga la...
Salata de vinete
In Salate la 16 Oct 2015
Salata de vinete
Se prepara maioneza : Galbenusul se freaca bine cu mustarul,se adauga ulei,cate putin pana cand va rezulta cantitatea de maioneza dorita. Eu am avut vinete deja facute de la soacra mea, le-am avut la congelator si a trebuit doar sa le las la decongelat. Ceapa se da pe razatoarea mica, se...
Ceafa de porc la cuptor
In la 16 Oct 2015
Ceafa de porc la cuptor
Ceafa de porc se taie in felii potrivit de groase. Se pun intr-o tava de cuptor. Plicul de Fucks porc se amesteca cu uleiul si se unge fiecare bucata de ceafa. Se pune apa cat sa acopere carnea. Am pus cativa catei de ustoroi si se da la cuptor preincalzit cca 30 de minute. Se...
Cartofii i-am curatat si spalat bine,apoi i-am taiat in 4, sau se pot felia, se adauga uleiul amestecat bine cu jumatate de plic de Knorr punga magica si se baga in punga speciala pentru copt din interiorul plicului. Se da la cuptor 30 de minute,apoi se deschide punga si se mai lasa 15 minute...
Placinta de casa cu dovleac
In la 10 Oct 2015
Placinta de casa cu dovleac
Am notat reteta in caietul meu de prajituri, mi-am pus sortul de bucatarie si m-am apucat de curatat dovleac. ( am curatat vreo 3 kg ca sa fie in congelator si pentru alta data) Foile se prepara astfel: Oul l-am mixat cu zaharul pana si-a dublat volumul, am pus laptele treptat si uleiul....
Cartofii se pun la fiert impreuna cu ouale. Ouale se lasa cateva minute apoi se scot si se lasa la racit. La fel procedam si cu cartofi cand s-au fiert. Se decojesc si se lasa deoparte. Intr-o cratita turnam ulei, punem felii de cartofi, felii de oua fierte, carnatii. Condimentam cu boia,...
Conopida se spala si se pun bucatele la fiert cu un praf de sare. Se lasa la racit, apoi intr-o tava sau intr-un vas de copt se pune conopida bucatele, smantana din loc in loc. Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara parmezan si se baga la cuptor circa 30 de minute. Se scoate si...
Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru preserata cu faina si se intinde nu foarte mult pentru a se umfla mult mai frumos cornuletele. Crema de ciocolata (nutella am folosit eu) se amesteca cu nuca macinata si zaharul. Compozitia rezultata se intinde peste foaia de foietaj si se taie...
Am inceput prin a toca ceapa marunt si a o pune la calit in ulei,pret de cateva minute. Se pune sunculita taiata cubulete,se lasa cateva minute si apoi se pune praful de boia si mazarea. Se pune apa cat sa acopere mazare si se lasa la foc mic sa fiarba. Se condimenteaza cu vegeta sau...
Incepem prin pregatirea clatitelor : Se amesteca faina cu praful de sare,2 oua.Adaugam treptat laptele pana il omogenizam pe tot. Adaugam apa minerala tot treptat,apoi uleiul.Lasam sa se odihneasca aproximativ o ora. Se coc clatitele si se lasa deoparte. Branza dulce se amesteca cu...
Se spala bine spatele si pulpa gainii. Se pune apa rece in oala la fiert cu un praf de sare. Se pun bucatile de carne si se lasa pana fac spuma.Se i-a jos cu o lingura gaurita. Se pun legumele curatate si spalate. Se pun condimentele. Se fierb la foc mic aproximativ 1 h 30 minute....
Primul lucru punem laptele la incalzit pe foc apoi adaugam drojdia si zaharul si lasam aproximativ 15 minute pana fermenteaza. Intr-un bol sau cratita, punem faina, ouale, praful de sare, coaja de lamaie, untul topit si peste drojdia  si plamadim pana cand nu se mai lipeste de maini....
Ceapa si morcovul se taie marunt si se pun la calit impreuna cu uleiul. Se adauga carnea tocata pana se albeste apoi se adauga vinul. Se lasa sa fiarba la foc cam 30 de minute. Se adauga vegeta,piperul si pasta de tomate.Se fierb in continuare inca 1 h si 30 de minute. Pastele...
Mod de pregatire: Se separa albusurile de galbenusuri ,se mixeaza spuma albusurile cu praful de sare,incorporand treptat cele 7 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza,apoi se omogenizeaza cu apa.Se pune praful de copt peste galbenusuri. Se adauga faina...
Placinta cu dovleac
In la 16 Sep 2015
Placinta cu dovleac
Dovleacul se curata de coaja (tare) :( si se da pe razatoarea mare. Se adauga zaharul si plicul de zahar vanilinat si se lasa deoparte. Foile se decongeleaza la temperatura camerei. Intr-o tava ( eu am folosit-o cea de la cuptor) se intind foi de placinta, eu am pus cate 3 straturi,se...
Ciorba de perisoare
In la 14 Sep 2015
Ciorba de perisoare
Se toaca ceapa,ardeiul si morcovul marunt. Se pune la calit in putin ulei si se lasa cam 10 minute. Se toarna apa cat cuprinde oala(depinde de oala cantitatea de apa). Se condimenteaza cu sare si un pic de vegeta. Se lasa la fiert cca 30 de minute.Intre timp se pregatesc perisoarele:...
Pulpele de pui se pregatesc astfel: Se condimenteaza cu boia dulce, condimentul de pui, se amesteca bine si se adauga uleiul si apa. Se lasa la marinat ,2 ore de preferabil,dar eu am lasat doar 1 ora. Se pun in tava si se baga la cuptor 60 de minute. Intre timp pregatim cartofii natur:...
BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate  pana se obtine o bezea tare. Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se...
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se rade cascavalul. Se ung feliile pe marginile exterioare ( pe coaje) cu unt topit pentru o rumenire frumoasa. Se pun in tava de copt 2 felii paine. Se ung cu smantana. Se pun cate 2 felii de sunca pe fiecare felie de paine. Se presara...
Afisate 61 - 90 din 117 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking