Fajitas
In la 6 Apr 2014
Fajitas
Sosul guacamole a fost preparat astfel:am taiat avocado-ul in doua, am scos samburele, iar miezul i l-am aruncat in blender, alaturi de ceapa, usturoi, zeama de lime, uleiul de masline si sare. Am pasat totul pana s-a omogenizat, apoi am incorporat in pasta rezultata, pulpa de la rosie taiata...
Apple Pie
In Dulciuri la 30 Ian 2014
Apple Pie
Incepem cu umplutura. Spalam merele, le curatam si feliem in bucati a cate 1 cm. - 1,5 cm grosime. Peste feliile de mere adaugam zaharul, scortisoara, praful de sare si zeama de lamaie, apoi asteptam ca acestea sa-si lase sucul, cam 2 ore sau mai mult. Intre timp...
Incepem cu prepararea blatului. Astfel, mixam untul aflat la temperatura camerei, cu zaharul, extractul de vanilie, adaugand pe rand si cele doua oua. Continuam mixarea incorporand treptat faina amestecata cu praful de copt. Coacem blatul intr-o tava cu peretii detasabili (eu am folosit una...
Chocolate banana cake
In la 4 Ian 2014
Chocolate banana cake
Se prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar nu avem nevoie de un mixer, fiind suficienta o lingura de lemn sau o spatula de silicon. Astfel,...
Supa-crema de dovleac
In la 4 Ian 2014
Supa-crema de dovleac
Principiul, prepararii oricarei supe - creme este foarte simplu. Toate legumele se fierb taiate in orice forma doriti, pentru ca oricum sfarsesc sub forta blenderului. Nici in ceea ce priveste supa - crema de dovleac nu stau lucrurile altfel.  Asadar, am curatat toate legumele si le-am taiat...
Placinta indiana de pui
In la 25 Noi 2013
Placinta indiana de pui
Am inceput cu cartofii. I-am curatat, spalat, taiat in bucati mari si i-am fiert aproximativ 15 minute. Intre timp, am spalat legumele si am tocat ceapa marunt, iar ardeii grosier. Am incins o lingura de ulei si am rumenit bucatile mari de piept de pui pe ambele parti. Le-am scos intr-o...
Intr-un bol am batut cele patru oua. In acestea am incorporat toate celelalte ingrediente. Am amestecat bine, pana cand acestea s-au omogenizat complet. Cu ajutorul unei linguri am umplut formele de briose cam trei sferturi. Vor rezulta 10 briose delicioase. Am introdus tava in cuptorul incins...
Primul pas ar fi cel al prepararii blatului. Asa ca introducem intr-un robot de bucatarie toate ingredientele enumerate mai sus si mixam pana cand acestea se omogenizeaza. Turnam amestecul pe masa si incercam sa formam din el o bila de aluat, pe care o infasuram in folie de plastic, dupa care o...
Spalam legumele, curatam ceapa, telina, usturoiul si morcovul, apoi le taiem grosier, dupa cum avem chef, ca oricum vor sfarsi mixate. Incalzim uleiul de masline si rumenim usor legumele. Adaugam peste acestea, apa, sarea si praful de nucsoara. Lasam la fiert, la foc mic, aproximativ 30 de...
Chec in trei culori
In Dulciuri la 30 Aug 2013
Chec in trei culori
Incepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam mixarea si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de lamaie rasa ( nu uitati sa spalati foarte bine...
Fierbem pastele, respectand timpul indicat pe ambalaj. Intre timp pregatim sosul: incingem uleiul de masline si inabusim in el ciupercile taiate grosier si pieptul de pui taiat feliute. Amestecam continuu pentru a evita sa se rumeneasca pieptul, pentru ca nu el dorim crocant, ci doar fraged....
Brownies
In la 31 Iul 2013
Brownies
Taiem cubulete mici toata ciciolata. Separam 150 gr. din ea si o topim la bain-marie alaturi de untul taiat cubulete. Dupa ce acestea s-au topit, le omogenizam cu ajutorul unei spatule si incorporam treptat zaharul, sarea, faina, cacaua, ouale,  iar la final restul de ciocolata...
Dorada  a fost gata curatata, eviscerata, asa ca doar a trebuit doar s-o spăl bine. In interiorul ei am introdus o felie de lamaie, 4 - 5 frunze de busuioc, 2 cătei de usturoi, presati usor cu lama cutitului, pentru a-si elibera cu usurinta aroma, sare de mare si putin piper. Am uns o...
Blatul:  Se amesteca faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, ouale si untul rece taiat cubulete. Se poate folosi un robot de bucatarie pentru o mixare mai rapida, insa eu am folosit mainile. Trebuie sa ne miscam foarte repede, pentru ca untul sa nu se incalzeasca de la temperatura...
Decongelam fructele de padure si le pasam usor cu o furculita, astfel incat sa ramana si fructe intregi. Mascarponele se mixeaza cu frisca lichida, iar galbenusurile cu zaharul. Apoi turnam mixul de galbenusuri si zahar, peste cel de mascarpone si frisca si mai mixam putin. Incorporam cu...
Începem cu pregătirea chifteluțelor . Amestecăm bine toate ingredientele enumerate mai sus, formăm biluțe de dimensiunea dorită, le așezăm într-o tavă pe hârtie de copt, pe care o introducem în cuptorul încins pentru 25 - 30 minute, timp în care le...
Carmangeria de unde-mi achizitionez eu carnita era aprovizionata cu o sumedenie de tipuri de carne si bineinteles, cu nelipsitul piept de pui, dezosat si fara piele. Am ales doua bucati mititele, care mi-au fost tocate in carmangerie sub privirea mea agera. Mi-e teama sa mai cumpar carne de pui,...
Punem la fiert 2,5 litri apa cu un praf de sare si 1 lingura de ulei de masline. Intre timp spalam si taiem cubulete morcovul, pastarnacul si telina pe care le punem la fiert in apa clocotita. Dupa aproximativ 15 minute adaugam ceapa verde tocata maruntel si cartofii taiati cubulete. Dam focul...
Pentru început punem 2 litri apă cu un praf de sare la fiert. Apoi spălăm legumele şi tăiem totul cubuleţe. Vinetele cuburi mari, iar dovlecelul si ciupercile, mărunţel, cam cât un bob de porumb. Cand apa a dat în clocot opărim vinetele, apoi le lăsăm într-o...
Pizza Calzone
In la 24 Mar 2013
Pizza Calzone
Începem cu prepararea blatului, întrucât este etapa care ne ocupă cel mai mult timp. Astfel, dizolvăm drojdia şi zahărul în apă călduţă şi o turnăm peste făină. Adăugăm şi linguriţa de sare, omogenizăm îngredientele şi apoi ne înarmăm cu...
Salata de cartofi noi
In Salate la 22 Mar 2013
Salata de cartofi noi
Spalam bine cartofii si-i fierbem in apa cu sare. Cand s-au fiert, ii taiem cubulete si ii lasam sa se raceasca, timp in care preparam dressingul.   Intr-un bol omogenizam iaurtul, mustarul, branza tartinabila, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper. Peste cartofii reci adaugam...
Am decupat cu ajutorul unui pahar cercuri din feliile de paine, eliminand astfel coaja. Pe 8 felii am adaugat cate o lingurita de Nutella rece, de la frigider. Apoi, am presat usor celelate felii de paine deasupra celor cu ciocolata si am batut cele doua oua, impreuna cu laptele si esenta...
Salată de iarnă
In Salate la 7 Mar 2013
Salată de iarnă
Eu am folosit păstăi congelate. Așadar nu am avut prea mult de muncit, pentru că erau deja spălate și tăiate la o lungime de aproximativ 2 cm. Însă dacă folosiți păstăi proaspete nu săriți peste acești pași. Fierbem apă cu un praf de sare, iar la primul clocot adăugăm...
Supă-cremă de cartofi
In la 3 Mar 2013
Supă-cremă de cartofi
Prea mult nu am descris, pentru că se face atât de simplu, încât oricine, oricât de anti-talent ar fi în ale bucătăritului, nu are cum da greş cu această reţetă. Aşadar, curăţăm legumele şi le fierbem acoperit, la foc mic, în supă de pasăre....
Taiem pulpele in doua, le curatam de piele,  crestam fiecare bucata cate putin, le presaram cu putin piper  (sare nu, pentru ca baconul este suficient de sarat)  si le infasuram in bacon. Spalam bine legumele si le taiem dupa pofta inimii. Eu am taiat cipercutele in doua,...
Primul pas si cel mai complicat, este curatarea midiilor. Pentru aceasta activitate, folositi o periuţă de dinti, un spalator de inox sau chiar un cutit de razuit. Trebuie tinute vreo 10 minute în apă rece, pentru a se elimina nisipul din ele. Apoi, le luati frumusel pe fiecare in parte,...
Falafel
In Mancaruri de post la 16 Feb 2013
Falafel
In primul rand trebuie sa lasam nautul la inmuiat 24 ore in apa. Nu necesita fierbere, pentru ca in 24 de ore se inmoaie suficient de mult.Dupa expirarea timpului il maruntim in robotul de bucatarie. Eu l-am pasat si cu blander-ul pentru ai da o mai mare finete. Am adaugat peste el ceapa si...
Baklava
In la 14 Feb 2013
Baklava
In primul rand, trebuie sa mentionez ca toate ingredientle trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca nu uitati sa scoateti totul de la frigider cu vreo 2 ore inainte de a va apuca de treaba. Incepem cu pregatirea  aluatului. Astfel, am pus intr-un bol cele doua oua, iaurtul, laptele,...
Lasagne Bolognese
In la 10 Feb 2013
Lasagne Bolognese
Incepem cu prepararea  sosului ragu, pentru ca dureaza cel mai mult. Razuim foarte fin telina si morcovul. Tocam marunt ceapa si calim usor toate legumele  in ulei de masline. Apoi adaugam carnea tocata. Amestecam si o lasam si pe aceasta sa se caleasca aproximativ 10 minute....
Chec aromat cu banane
In la 8 Feb 2013
Chec aromat cu banane
Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Pasam bananele si  le încorporam si pe acestea în aluat, alaturi de nucile maruntite si curmalele feliate....
Afisate 1 - 30 din 35 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking