Pregatire ingrediente: Taiati ceapa inele si ardeiul gras cuburi. Radeti o lingurita de coaja de lamaie si stoarceti apoi jumatate din lamaie. Zdrobiti usturoiul, pregatiti-va sucul de ananas, laptele de cocos, praful de ghimbir si aveti toate ingredientele la indemana pentru a purcede la...
Preparare fructe de mare cu tagliatelle: Puneti la fiert apa pentru tagliatelle cu o lingurita de sare si o lingura de ulei. Tocati patrunjelul, dupa care adaugati uleiul de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins uleiul adaugati fructele de mare (asa congelate cum sunt), condimentati-le cu...
Supa de praz
In la 9 Iun 2010
Supa de praz
Pregatire ingrediente: Taiati prazul bucati de 2-3 cm lungime. Tocati patrunjelul, pregatiti supa de pui, laptele, untul, fulgii de ovaz si aveti toate ingredientele la indemana. Preparare supa de praz: Puneti intr-o oala supa de pui, laptele si fulgii de ovaz si lasati sa fiarba la...
Pregatire ingrediente: Curatati cartofii, taiati-i cuburi si puneti-i, intr-o oala cu apa, sa fiarba 15 minute (15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa). Curatati si taiati ceapa julien. Curatati rosiile de coaja, cu un cutit special de curatat legume. Taiati apoi rosiile in...
Pregatire ingrediente: Taiati capsunile cuburi si separati galbenusurile de albusuri. Curatati merele de coaja, scoateti-le cotorul si taiati-le cuburi. Stoarceti lamaia, pregatiti-va fructoza si praful de gelatina si aveti toate ingredientele gata pentru preparare. Preparare spuma de...
Pregatire orez cu muguri de bambus, pentru doua portii: Se pune la fiert orezul intr-o oala cu apa, in care adaugati o lingurita de sare. Se lasa la fiert 20 de minute. Cat fierbe orezul, tocati morcovul si puneti-l in wok. Tocati ardeiul gras si puneti-l in wok. Tocati ceapa verde si...
Rata cu sos dulce-acrisor
In la 5 Iun 2010
Rata cu sos dulce-acrisor
Preparare rata cu sos dulce acrisor: Puneti in wok 750 ml apa.Tocati ceapa uscata marunt si adaugati-o in wok. Tocati morcovul si adaugati-l in wok. Tocati patrunjelul si adaugati-l in wok, impreuna cu coriandrul, ardeiul iute tocat, ienuparul, piperul boabe, o lingurita de sare si otetul....
Ciorba de cartofi cu bacon
In la 4 Iun 2010
Ciorba de cartofi cu bacon
Pregatire ingrediente: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i cuburi. Peste cartofii curatati puneti apa, pentru a nu se inchide la culoare. Taiati baconul cuburi, tocati ceapa si morcovii marunt si puteti incepe prepararea. Preparare ciorba de cartofi cu bacon: Puneti intr-o oala 2-3...
Preparare ficatei de pui cu sos acru-dulce: Puneti ficateii intr-un wok, condimentati cu un praf de sare si un praf de piper, dupa care turnati apa peste ficatei pana ii acoperiti. Lasati sa fiarba la foc mediu, cu un capac deasupra, timp de 15 minute (calculate din momentul in care a...
Preparare pui crocant cu sos de lamaie: Puneti cuburile de pui intr-un bol si adaugati deasupra otetul sherry, zaharul brun, sosul de soia si sucul de lamaie. Amestecati si lasati carnea la marinat 30 de minute. Dupa ce s-a marinat timp de 30 de minute, puneti carnea la scurs, intr-o...
Preparare ciuperci cu mamaliguta la cuptor: Taiati ciupercile felii subtiri. Tocati ceapa marunt si zdrobiti usturoiul. Tocati mararul si aveti toate ingredientele pregatite pentru preparare. Puneti uleiul intr-o tigaie si adaugati ceapa sa se rumeneasca, la foc mediu, pana devine...
Preparare salata de pui cu mango si avocado: Tocati pieptul de pui cuburi si puneti-le in supa de pui sa fiarba, timp de 20 de minute, cu un capac deasupra. Cat fierbeti pieptul de pui, curatati si taiati fructele de avocado cuburi si turnati peste ele sucul de lamaie pentru a nu se oxida....
Preparare sos: Zdrobiti grauntele de usturoi, dupa care zdrobiti si ghimbirul. Peste usturoi si ghimbir adaugati sucul de lamaie. Turnati uleiul de masline si condimentati cu un praf de sare si de piper. Amestecati si sosul este gata pentru a fi folosit. PREPARARE IN IMAGINI
Preparare aluat clatite: Puneti ouale intr-un bol si bateti-le. Adaugati in mixer faina, zaharul si sarea. Porniti mixerul, la viteza mica, si adaugati treptat oul. Adaugati si laptele, putin cate putin (si apa daca puneti jumate-jumate cu laptele). Lasati sa se mixeze toata compozitia timp de...
Ciorba de salata
In la 1 Iun 2010
Ciorba de salata
Preparare ciorba de salata: Tocati salata marunt si puneti-o intr-un bol. In oala in care o sa faceti ciorba, adaugati 5-6 linguri de ulei si puneti baconul sa se rumeneasca. Cand s-a rumenit baconul, adaugati ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeniti totul pana devine ceapa translucida....
Pregatire ingrediente: Taiati vinetele felii, de jumatate de cm grosime. Puneti feliile de vanata la rumenit intr-o tigaie de teflon (fara ulei), sau pe gratar, si rumeniti-le pe ambele parti pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce ati rumenit feliile de vanata, taiati dovleceii felii si...
Pregatire ingrediente: Tocati mararul si patrunjelul. Tocati ceapa si ciupercile marunt. Scoateti cotorul ardeiului si, cu o lingurita, indepartati toate semintele (cu grija, ca sa nu rupeti ardeiul). In acest moment aveti ingredientele pregatite pentru preparare. Preparare ardei umpluti...
Preparare ficatei de pui cu mere caramel si sos de afine: Preparati ficateii de pui ( preparare ficatei de pui ), iar dupa ce sunt gata puneti-i la scurs intr-o strecuratoare. Scoateti cotorul marului, cu un dispozitiv special, astfel incat fructul sa ramana intreg, dupa care taiati-l...
Ficatei de pui la tigaie
In la 29 Mai 2010
Ficatei de pui la tigaie
Prepararea ficateilor de pui la tigaie este foarte simpla si rapida. In primul rand ficateii de pasare se curata, se spala si se scurg. Se pun ficateii de pasare in tigaie, se adauga sare si piper, se adauga uleiul si un pahar cu apa. Puneti un capac deasupra si lasati sa fiarba, la foc mediu, 10...
Preparare piure de cartofi: Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare (cca. 20 de minute). Dupa au fiert (cand intra furculita usor in cartofi, inseamna ca sunt fierti), se scurg de apa si se paseaza. Se adauga untul si laptele, si se omogenizeaza....
Salata de ardei copti
In Salate la 29 Mai 2010
Salata de ardei copti
Preparare salata de ardei copti: Se aleg ardeii cat mai drepti si fara indoituri, ca sa se poata coace uniform, se spala si se lasa la scurs. Puneti pe aragaz o oala speciala de prajit cartofi, in care turnati ulei din belsug. Cand uleiul s-a incins puteti pune ardeii la rumenit. Eu am...
Pregatire ingrediente: Radeti coaja de portocala si stoarceti portocala. Pregatiti vinul, condimentele, afinele si aveti toate ingredientele la indemana. Preparare sos de afine: Intr-o oala turnati vinul, sucul de portocale, zaharul, condimentele, coaja de portocala, batonul de...
Preparare somon cu sos dulce de mustar: Curatati mararul si patrunjelul. Taiati ceapa verde bucati de 5 cm lungime. Puneti mustarul de Dijon intr-un bol, adaugati mustarul cu boabe intregi, sosul de soia, mierea, piperul macinat, uleiul de masline, dupa care amestecati bine pana se...
Pregatire ingrediente: Stoarceti lamaia si curatati castravetele de coaja. Taiati castravetele pe jumatate, pe lungime, si scoateti samburii cu ajutorul unei lingurite. Taiati apoi castravetele cuburi mici (chiar daca va doare sufletul - dedicatie speciala pentru Ina). Tocati grauntele de...
Beignets
In la 27 Mai 2010
Beignets
Preparare Beignets: Puneti apa intr-un ibric. Adaugati si untul, zaharul tos si sarea. Aduceti la fierbere apa si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic. Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati ibricul de...
Pregatire ingrediente pentru preparare: Spalati bine iepurele si taiati-l bucati. Puneti bucatile de iepure intr-o oala cu apa rece, in care adaugati o lingura de sare. Lasati iepurele in apa minim 2 ore. Dupa aceea scurgeti apa si lasati iepurele sa se scurga bine intr-o strecuratoare. Cat...
Pizza Calzone
In la 25 Mai 2010
Pizza Calzone
Preparare pizza Calzone: Dupa ce ati preparat aluatul ( preparare aluat de pizza calzone ) si sosul de pizza ( preparare sos de pizza ), pregatiti ingredientele pentru umplutura. Radeti branza mozzarella, taiati ciupercile felii, taiati sunca felii subtiri, tocati cuburi ardeiul gras,...
American Cheesecake
In la 24 Mai 2010
American Cheesecake
Puneti biscuitii intr-un vas mare si sfaramati-i cu mana pana obtineti un fel de pesmet cu o granulatie mai mare. Adaugati untul topit si amestecati bine pana se incorporeaza bine untul in compozitie. Turnati apoi biscuitii intr-o forma de tort si presati-i bine, pana simtiti ca aveti un...
Osso Buco Milanese
In la 24 Mai 2010
Osso Buco Milanese
Preparare Osso Buco Milanese: Se asezoneaza bucatile de carne cu sare si piper, pe ambele parti. Se dau apoi prin faina, avand grija ca faina sa nu fie in exces, dupa care le asezati pe o farfurie. Puneti o oala pe foc, potrivind aragazul la foc mediu. Adaugati uleiul de masline si untul,...
Pregatire ingrediente: Fierbeti crevetele decorticat cca. 5 minute. Dupa ce ati fiert crevetele puneti-l la scurs, intr-o strecuratoare, si lasati-l sa se racoreasca. Intre timp tocati mararul, scoateti samburii din rosii si taiati-le felii, dupa care stoarceti lamaia. Taiati pepenele pe...
Afisate 1 - 30 din 35 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking