Am dezosat pulpele si le-am taiat in bucati potrivite, le-am rumenit usor si am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul taiate in cuburi mici. Le-am calit pentru aproximativ 10 minute, dupa care am adaugat rosiile taiate cuburi si am condimentat cu sare si piper, am presarat cimbrul si am stins cu...
Se asaza cuiburile de fidea intr-o tava de cuptor (eventual tapeta cu hartie de copt) si se adauga untul taiat cuburi. Deasupra se presara alunele tocate nu foarte marunt. Se coace apoi pana ce se rumeneste usor fideaua. In tot acest timp se pregateste siropul. Intr-o craticioara, se adauga...
Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa, morcov si ardeiul capia. Se adauga carnea tocata de pui si se condimenteaza dupa gust cu sare si...
  Într-un vas încăpător, se rade brânza. Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei). Se presară făina şi se frământă un aluat elastic ce se va păstra la rece cateva ore. Din aluatul obtinut, se...
Crinkles cu portocala
In Dulciuri la 30 Dec 2016
Crinkles cu portocala
Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea completă, se opreşte focul şi se lasă să se răcorească 5 minute (la temperatura camerei)....
Untul (la temperatura camerei) se taie cuburi (într-un vas, desigur), se adaugă zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează până ce se obţine o compoziţie spumoasă. Se încorporează oul şi se presară sarea. Treptat, se adaugă făina cernută şi praful de copt,...
Faguri
In la 11 Oct 2016
Faguri
Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul. Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele. Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa. Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului,...
Fursecuri Shortbread
In Dulciuri la 20 Sep 2016
Fursecuri Shortbread
Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si  adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam totul pana la omogenizarea completa. Din aluatul obtinut intindem o foaie de cel putin 0,5 cm...
Cornulete cu rahat
In Dulciuri la 19 Sep 2016
Cornulete cu rahat
Intr-un bol, cernem faina de grau si presaram putina sare. Drojdia o pasam cu zaharul tos si cu cel vanilat si o lasam 10-15 minute intr-un loc caldut. Formam o adancitura in faina cernuta, turnam drojdia si o acoperim cu putina faina. Incorporam rand pe rand, ouale, laptele si untura....
Lasagna cu pui
In la 19 Sep 2016
Lasagna cu pui
Tocam ardeii, rosiile si ceapa. Calim legumele pentru 10 minute aproximativ, adaugam sucul de rosii, condimentele si busuiocul tocat, continuand fierberea pentru 5 minute. Punem pieptul de pui tocat, amestecam cu grija si pastram vasul pe foc pana ce carnea se patrunde suficient. Intr-o...
Se coc vinetele si ardeii, uniform. Se curata de coaja si se lasa sa se scurga de zeama, intr-o sita. Vinetele se toaca fin (cu cutitul), iar ardeii se taie in cuburi mici. Se asaza totul intr-un bol si se adauga uleiul si usturoiul maruntit. Se condimenteaza, dupa gust, cu nucsoara,...
Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic. Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet. Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung. Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat. Se scot pe...
Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa. Pentru consistenta se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. (Se pastreaza la rece minim o...
Pentru inghetata: Intr-un robot de bucatarie adaugam iaurtul, mierea de albine si fructele congelate. Se paseaza pana la incorporarea completa. Se toarna intr-o cutie/vas si se pastreaza la congelator pentru una-doua ore. Pentru pregatirea clatitelor: Într-un bol   adaugam...
Pieptul de pui se taie cuburi si se rumenesc usor. Se adauga legumele tocate, cartofii taiati cuburi si rosioarele. Se calesc usor, se adauga mazarea si supa de pui (preparata in casa). Se fierbe la foc mic aproximativ 20 de minute. Se sareaza dupa gust si se adauga sucul de...
Se pregatesc chiftelutele asa cum va doriti. O sugestie o gasiti aici Chiftelute cu susan . Se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana devin translucide. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se adauga chiftelutele si apa/supa de legume. Se fierb pana sunt bine...
Chec de cacao cu nuca
In Dulciuri la 25 Iun 2016
Chec de cacao cu nuca
Zaharul se bate spuma cu albusurile. Se adauga semintele de vanilie si coaja de portocala, iar apoi, rand pe rand galbenusurile, uleiul si laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se mixeaza pana la omogenizarea completa. Se incorporeaza jumatate din cantitatea de...
Legumele se toaca marunt si se calesc in cateva linguri cu ulei. Peste acestea se adauga spanacul bine curatat si spalat cu apa rece. Se acopera vasul pentru a fierbe inabusit pana ce spanacul se patrunde usor. Se sareaza dupa gust, se adauga sucul de rosii si se continua fierberea inca...
Castraveti murati
In la 25 Iun 2016
Castraveti murati
Se spala castravetii si se asaza in borcan, uniform. Se adauga florile de marar, se presara sarea si se toarna apa. Se inchide cu un capac si se pastreaza peste noapte intr-un loc racoros. Zeama se vantura de cateva ori, cand incepe sa devina tulbure. Se servesc cum va place! :)
Batoane cu mac
In Dulciuri la 25 Iun 2016
Batoane cu mac
Din ingredientele date se framanta un aluat elastic, nelipicios. Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul. Se imparte apoi in 8 bucati egale din care se intinde cate o foaie subtire. Fiecare foaie se umple cu bucati de rahat sau crema (obtinuta din amestecarea albusurilor cu cacao...
Spaghetti cu sos
In la 25 Iun 2016
Spaghetti cu sos
Se taie cuburi/felii ardeiul rosu, ardeiul iute, ceapa si sunculita. Se rumenesc in 2 linguri cu ulei si se adauga rosiile pasate/bulionul. Se sareaza dupa gust, se omogenizeaza si se pastreaza pe foc aproximativ 10 minute. Dupa oprirea focului se presara busuioc proaspat. Pastele se pun la...
Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia.Se presara coaja rasa de lamaie si portocala. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece aproximativ două ore, după care se întinde o foaie nu...
Varza cu carne de gasca
In la 14 Iun 2016
Varza cu carne de gasca
Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri. Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar. Tăiem varza fideluţă şi o adăugăm în oală, când apa în care a fiert carnea a ajuns la un sfert din cantitatea iniţială....
Supa cu dovlecei
In la 14 Iun 2016
Supa cu dovlecei
Carnea de pui se fierbe într-o oală cu 4 litri de apă, timp de 20-30 de minute, adunând pe parcurs spuma formată în timpul fierberii. Între timp, tăiem cartofii şi dovleceii în cuburi mai mari şi tocăm restul legumelor. Le adăugăm peste carnea de pui şi...
Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia până se omogenizează complet.   Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei...
Chifteluţe cu sos alb
In la 14 Iun 2016
Chifteluţe cu sos alb
Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un şervet de hârtie pentru a se absorbi uleiul în exces.   Pentru sos, topim untul...
Tăiem carnea în cuburi potrivit de mici, o stropim cu puţin ulei (două linguri), o aşezăm în vasul slow cooker-ului Crock-Pot -ului şi setăm timpul pentru o oră jumătate folosind funcţia high. Adăugăm apoi legumele tăiate în rondele/cuburi potrivite,...
Topim untul, la foc mic. Adăugam macul şi amestecăm uşor. Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi le ungem cu ou bătut. Întindem apoi feliile de bacon şi de caşcaval, presărăm ceapa verde şi rulăm cu grijă.    Pentru a nu se desface,...
Tocăm ghebele mărunt şi le prăjim pentru 10 minute aproximativ, atât cât să se rumenească uşor.  Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi le ungem cu un ou bătut spumă. Presărăm jumătate din cantitatea de caşcaval şi ceapa verde tocată...
Pui in sos cu mere
In la 14 Iun 2016
Pui in sos cu mere
Puiul se aşază într-un vas pentru cuptor, se unge cu ulei şi se condimentează uniform cu sare, chilli şi rozmarin după gust. Usturoiul se feliază şi se introduce din loc în loc, sub piele. Se adaugă sucul de roşii şi se întinde pe toată suprafaţa puiului. Se...
Afisate 1 - 30 din 651 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking