Caramelizeaza 6 linguri de zahar pana capata culoarea chihlimbarului. Stinge cu apa rece, da focul la mic si lasa pana se dilueaza caramelul in apa.Lasa la racit. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare si adauga cele doua linguri zahar....
Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa. Cand ai obtinut un amestec care la atingere formeaza tepi, adauga faina amestecata cu praful de copt,...
Negresa cu ciocolata
In Dulciuri la 14 Noi 2014
Negresa cu ciocolata
Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos. Separa albusurile de galbenusuri. Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza. In crema obtinuta adauga faina amestecata cu...
Am pus intr-un bol untul taiat cubulete, faina, oul si galbenusul, zaharul, sarea si zaharul vanilat. Am omogenizat framantand cu mana toate ingredientele. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugati sau nu lapte rece sau faina. Trebuie s-avem...
Mod de preparare tort diplomat cu caise, pere si ananas Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Adauga apoi galbenusurile si faina...
Spalam bine toate legumele Ardeiul il taiem in doua si curatam cotorul, rosia o feliem, rupem de la salate partea mai deasa, telemeaua o feliem. La fel si sunca afumata. Taiem partea alba de la ceapa. Pregatim dispozitivul Salad Chef si montam spatiul de taiere nr.1. Asezam, pe rand...
Aluat: Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete. Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute. Daca este cazul mai adauga putina apa rece. Daca e prea moale mai pune putina faina. Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de...
Într-un bol amestecă bine cu un tel ouăle cu sarea şi zahărul. Adaugă jumatate din cantitatea de făină, amestecă, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, amestecă, adaugă restul de făină şi apoi restul de lapte şi omogenizează. Încorporează şi apa...
Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort Blaturi de nuca : Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adaugi nuca macinata si faina si...
Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si caleste-le doua minute in ulei incins. Chifla o...
Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte. Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea. Porneste robotul si omogenizeaza totul. Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii...
Pizza cu ton si galbiori
In la 27 Sep 2014
Pizza cu ton si galbiori
Prepara aluatul de pizza Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei. Adauga , treptat, apa calduta, framantand cu mana. Cand ai obtinut un aluat elastic, nelipicios, framanta 2-3 minute, dupa care mai adauga putina apa calda. Trebuie sa obtii...
Tocanita de vita/vitel
In la 27 Sep 2014
Tocanita de vita/vitel
Pune bucata intreaga de carne la fiert, in apa rece, cu o foaie de dafin si putina sare. Lasa la foc mediu pentru o ora, cu capac pus pe oala. Daca folosesti carne de vitel treci peste acest pas si incepe direct cu prepararea legumelor. Pune putin ulei la incins intr-un vas cu fund dublu....
Cum se prepara Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos Blat Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste...
Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat  si amidonul. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica. Unge formele de ceramica cu unt. Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. Cand ai obtinut un aluat...
Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare. Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut. Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute. Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de...
Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca. Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute apoi opreste focul si...
Am pregatit intai sosul mixand un minut toate ingredientele. Am potrivit gustul de sare si piper si am impartit sosul egal in doua platouase. Ouale fierte tari le-am decojit si le-am taiat in doua parti egale. Am scos cu o lingurita galbenusurile, le-am pus intr-un bol si le-am...
Freaca untul pentru aluat impreuna cu zaharul si sarea pana obtii o spuma. Adauga oul usor batut si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie. Adauga jumatate din cantitatea de faina si omogenizeaza amestecul. Adauga si restul de faina, coaja de lamaie, si framanta cu mana pana...
Profiterol
In la 4 Sep 2014
Profiterol
Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra. Lasa pana se topeste untul. Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare. Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen. Lasa-l sa se raceasca. Bate ouale cu o furculita. In aluatul caldut adauga...
Desert prajitura Tosca
In la 1 Sep 2014
Desert prajitura Tosca
Blat: Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa. Peste albusurile spuma cerne faina. Adauga praful de copt si zeama de lamaie, apoi macul si nuca de cocos. Omogenizeaza...
Zacusca
In la 31 Aug 2014
Zacusca
Intr-o cratita mare am pus la fiert ceapa tocata si o cana cu apa. Am lasat-o cam jumatate de ora sa fiarba. Am adaugat apoi morcovul dat prin robot si am mai lasat 10 minute apoi am adaugat, pe rand, ardeii si capia dati prin robot. Am fiert  inca jumatate de ora apoi am pus vinetele...
Placinte cu branza
In Dulciuri la 30 Aug 2014
Placinte cu branza
Intr-un bol pune faina cernuta, ouale, zaharul, sarea , coaja de lamaie, drojdia uscata , smantana si 1/2 din cantitatea de ulei. . Omogenizeaza usor si incepe sa adaugi lapte cald. Framanta cu mana si adauga lapte doar atat cat sa obtii un aluat moale, nelipicios , elastic. Framanta timp...
Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa. Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5  linguri de faina si drojdia proaspata. Amesteca si lasa 10 minute la crescut. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie....
Pune stafidele la inmuiat in putina apa fierbinte. Grisul amesteca-l intr-un bol cu smantana si lasa-l timp de 30 minute. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce zaharul e diluat si volumul amestecului se dubleaza. Branza trece-o printr-o sita mare sau paseaz-o cu...
Intr-un bol bate bine ouale cu sare si piper (nu pune multa sare, ca-i sarat si cascavalul) Adauga untul topit si racit, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, faina, praful de copt, laptele, ciupercile  si ceapa verde, tocata. Omogenizeaza totul. Tapeteaza o tava de chec cu...
Tort cu mure si ciocolata
In la 23 Aug 2014
Tort cu mure si ciocolata
Incepem prepararea tortului pregatind un vas rotund, cu diametrul de 20 cm. (poate fi si o cratita, nu neaparat forma de tort). Il tapetam cu folie alimentara. 600 ml frisca lichida (daca nu e indulcita adaugam zahar dupa gust) o mixam bine pana obtinem o consistenta legata, pufoasa....
Blat Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa. Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o...
Clafoutis cu visine
In Dulciuri la 13 Aug 2014
Clafoutis cu visine
Într-un bol sparge ouăle. Adaugă zahărul, uleiul şi sarea şi mixează amestecul la viteza maximă pentru 2 minute. Adaugă smântâna şi apa şi omogenizează. La final adaugă faina şi mixează un minut. Unge vasele in care vrei să prepari clafoutis...
Tort amandina, cu afine
In la 12 Aug 2014
Tort amandina, cu afine
Blat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului. Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri. Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt...
Afisate 121 - 150 din 620 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking