Bucata de carne de vitel se sareaza si se maseaza cu boia, ghimbir, rozmarin si piper macinat .
Puneti bucata de carne intr-o cratita teflonat de marime adecvata.
Se toarna deasupra ulei si o cana de apa. Tot acum puneti si usturoiul pisat.
Puneti capac si lasati...
Fasolea verde se curata la capete, se rupe mai marunt si se fierbe in apa cu sare 15minute .
Acum puteti sa fierbeti cateva minute si cremustii .
Scurgeti fasolea intr-o sita . Cremvustii se feliaza rondele .
Ceapa verd ese taie...
Pentru inceput osul de porc se spala si se pune la fiert in apa cu sare macar pentru 30 min. .
Taiati arunt ceapa si morcovul . Gogosarul se feliaza.
Caliti legumele in ulei . Cand acestea devin sticloase se toarna deasupra apa in care a fiert osul de porc .
Tot acum...
Bucatile de carne se spala bine si se sareaza, se presara cu boia, chimen macinat si piper.
Costita a fost feliata bucati cam cat palma dar pulpa a fost lasata intreaga .
Deasupra se toarna vinul si se lasa la marinat peste noapte .
De cate ori va amintit...
Cartofii se curata, se taie cuburi si se spala .
Puneti cartofii la fiert in apa cu sare .
Cat timp fierb cartofii se taie ceapa verde si patrunjelul marunt marunt .
Prajiti usor ceapa si patrunjelul in ulei pana incepe sa se inmoaie .
Puneti boia si...
Ciolanul de porc, proaspat, bine spalat, se sareaza, apoi se pune in vasul ceramic Crock Pot.
Ceapa, rosiile si usturoiul se feliaza si se distribuie peste ciolan.
Ungeti ciolanul pe deasupra cu pasta iute de ardei.
Presarati cimbru peste tot.
Nu este...
Ceafa de porc se feliaza in bucati grosute .
Condimentati carnea cu boiadulce , cea afumata , cimbrisor , piper , pasta de ardei si sare .
Masati carnea si o lasati la rece cateva ore . La mine a stat cam vreo 6 .
Se pune carnea intr-o tava mare .
Printre feliile...
Bagheta se taie pe jumatate si apoi se feliaza .
Carnatul se taie rondele
Ceapa si ardeii se maruntesc .
Oule se bat cu putina sare .
Puneti la prajit mai intai carnatul care va imprumuta aroma sa uleiului .
Adugati api ardeii painea si ceapa ....
Am spalat bine fructele de mare si am decorticat crevetii.
Prea uratei imi pareau crevetii acestia care suitau reprobator la tine cu ochisorii lor :D .
Stiu ca carcasa crevetilor da un plus de culoare dar de data aceasta a fost vorba de un preparat rapid .
Pestele se...
Vinetele se spala si se curata de coaja din loc in loc cu ajutorul curatitorului de legume .
Taiati vinetele in felii mai grosute , cam de 1.5-2 cm .
Feliile de vinete se sareaza si se lasa intr-un strecurator la scurs . Ele vor elibera o zeama .
Condimentati vinetele...
Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda .
Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert .
Intre timp curatati legumele si cartofii .
Taiati morcovii rondele , ceapa si ardeii se taie marunt .Cartofii se taie cubulete ....
Legumele se curata si se spala .
Ceapa , morcovul , patrunjelul si coditele de verdeata se maruntesc cu ajutorul robotului .
Acestea se soteaza in ulei . Sarati . Adugati boiaua dulce si chilli .
Turnati deasupra 2 cani cu apa . Dati un clocot .
Blenduiti bine rosiile...
Pieptul de pui se sareaza si se maseaza bine cu zeama de la o lamaie .
Se condimenteaza in continuare cu roszmarin si usturoi granulat .
La urma se unge cu pasta iute de ardei si putin ulei , apoi se maseaza din nou bine.
Se poate lasa pieptul de pui la marinat la rece...
Bucatile proaspete de crap se sareaza si se pun la marinat in lapte.
Le puteti lasa la rece chiar si peste noapte.
Se scot bucatile de peste din lapte si se tamponeaza de excesul de umiditate.
Condimentati pestele cu Rose Harissa. Este un condiment complex, arabesc care se...
Carnea de vitel se taie cubulete si se pune la prajit in ulei .
Ceapa si usturoiul se feliaza si se pune la sotat alaturi de carne .Sarati .
Pentru ca am am observat ca este prea putina carne am adaugat si piept de pui taiat marunt .
Am pus o cana de apa si am lasat sa...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa se toaca marunt . Morcovul se feliaza rondele sau mai marunt .
Carnatul se taie rondele . Varza se taie fideluta .
Caliti ceapa , morcovul si carnatul in ulei . Nu foarte mult , mai degraba le sotati .
Turnati...
In prima faza am sarat costitele si le-am condimentat cu cimbrisor , piper cu lamaie si fulgi de chilli .
Am turanat pe deasupra o9 bere neagra irlandeza .
Am lasat sa se marineze la rece timp de cateva ore .
Inainte de a pleca la drum am re-codimentat costita cu...
Fasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute .
Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul .
Se scurge apa de pe ea si se clateste cu apa foarte rece [ chiar de la frigider ] pentru a pastra culoarea frumoasa ....
Pastravul mare l-am curatat si spalat.
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare, zeama de la o lamaie si cu putin ulei de masline.
Cu acest amestec se ung bucatile de peste pe ambele parti.
La sfarsit se condimenteaza cu piper amestecat cu coaja de lamaie.
Am...
Prefer sa aleg mereu pentru fiert slaninuta de pe burta cu o dunga de carne . Multa lume spune ca este mai buna bucata de la gusa dar mie nu-mi place granulatia aceia mare a grasimii .
Bucatile de slaninuta le-am taiat in trei parti aproximativ egale cam de marimea unei palme ....
Legumele se curata si se spala .
Ceapa se taie cubulete . Restul legumelor se taie marunt sau dupa preferinta .
Sotati tote legumele inclusiv usturoul maruntit in ulei .
Adugati pieptul de pui spalat si taiat cuburi .
Cand pieptul de pui se albeste se aduga...
Fasolea se spala bine si se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata .
Legumele se curata , se spala si se maruntesc .
Preincalziti Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot .
Se seteaza functia de sotare si se soteaza ceapa , telina , ardeiul si...
Legumele se curata si se spala .
Pulpele de gaina se curata si se spala bine .
Morcovul se taie rondele .
Ceapa si ardeiul se taie cubulete .
Rosiile se curata de pelita si se taie marunt .
Rosiile se curata cu usurinta de coaja daca sunt bine coapte .
In...
Cantitatile sunt in functie de cate lamai ai .
Trebuie sa ai un borcan potrivit ca marime pentru cantitatea de lamai aferente .
Borcanul se spala bine cu apa calduta si detergent . Limpeziti bine .
Sterilizati borcanul la cuptor timp de 10 minute .
Lamaile se spala bine cu apa calduta...
Pulpita de miel se spala si se curata cu atentie.
Rasniti sau zdrobiti in mojar jumatate din boabele de piper rosu .
Se freaca cu sare, piper culamie si piper rosu zdrobit si cu zeama de lamaie .
Puneti pulpa la rece si o lasati sa cateva ore .
Se incalzeste,...
Pastaile de fasole galbena rotunda se spala, se curata de capete si se rup / taie la marimea preferata.
Imi place ca bucatica de fasole sa fie cat mai micuta, cam 3 cm .
Ceapa rosie se taie marunt .
Usturoiul se feliaza fin .
Morcovii se taie rondele ....
Carnea de caprior se sareaza, se pipereaza.
Se pune uleiul in cuva aparatului si se prajeste carnea usor pe toate partile .
Se toarna o cana cu apa deasupra si se pun foile de dafin ,otetul de afine, usturoiul , boiaua dulce si rozmarinul .
Se...
Portocala se curata, se taie in doua si se feliaza.
Branza cremoasa se taie cu in cubulete cu grija ca sa nu se sfarme .
Sfecla coapta se curata si se marunteste .
Ceapa rosie se taie cubulete .Ceapa verde se taie marunt .
Amestecati caperele si ceapa rosie cuputin...
Costitele de porc se spala si se pun intr-o cratita mare.
Se sareaza. Se pun foile de dafin, cepele intregi si crengutele de cimbru.
Se toarna deasupra berea si apa cat sa le acopere.
Se fierb costitele cam o ora, sub capac.
Opriti fierberea si le scurgeti de lichid...