Tocati marunt vinetele cu tocatorul special  din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca . Vinetele nu trebuie tocate cu robotul pentru ca se zdrobesc semintele...
Costita de miel cu tarhon
In la 25 Iul 2021
Costita de miel cu tarhon
 Costita de miel se curata, se spala si se taie in doua. Se pregateste intr-o oala vin, foaie de dafin, sare si cateii de usturoi. Se pune la fiert costita in oala pregatita. Tot acum introduceti la fiert si jumatate din tarhonul verde. Cand carnea incepe sa se...
Fasolea alba se spala si se pune la infoiat in multa apa calduta timp de cateva ore . Daca este nevoie si tot lichidul a fost absorbit, se completeaza cu apa[ tot calduta ]  Apa calduta va grabi procesul de hidratare a boabelor de fasole . Fasolea se pune la fiert in apa...
Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei. In acest scop scoateti din timp ouale si iaurtul din frigider....
Mazarea verde se spala si se curata. Se pun la fiert ravioli in multa apa fierbinte cu sare . Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Pentru economisirea de timp , apa si energie calorica , se fierb ravioli in acelasi timp cu mazarea verde . Carnatul chorizo...
Se preincalzeste Multicookerul Crock Pot cu gatire sub presiune . Ceapa se taie marunt si se pune la sotat . Adaugati dupa 2 minute orezul si il lasati sa se prajeasca pana devine sticlos. Prin operatiunea de prajire a orezului se sigileaza amidonul din interior si orezul nu...
Morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Slaninuta se taie in feliute mici increstate. Toate acestea se soteaza usor in ulei . Turnati deasupra 2-3 l apa si fierbeti 15-20 minute pana morcovul se patrunde . Dovlecelul se feliaza si se pune la fiert in ultimna le...
Placinta se decongeleaza la temperatura camerei . Ungeti o tava incapatoare cu ulei sau puneti o folie de copt . Coaceti placinta la cuptorul preincalzit la 180 Grade C , timp de 45 minute . Carnatul chorizo se taie rondele . Jambonul de Serrano se feliaza in felii...
 Cotletul de porc se inteapa pe lungime in doua-trei locuri cu ajutorul unui cutit bine ascutit . In aceste deschizaturi se indeasa bine , felii de morcovi , ceapa , ceapa verde si patrunjel . Carnea se sareaza si se condimenteaza cu zaatar, usturoi granulat  si fulgi de...
Se pune uleiul intr-un wok sa se infierbante . Carnaciorii proaspeti chorizo se incresteaza pe ambele parti . Prajiti usor  carnatii in ulei  . Ei vor elibera fiind crestati  aroma si culoarea lor gustoasa . Se scot carnatii si in uleiul fierbinte se...
Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si zucchini se taie cubulete. Scoateti carnea si in uleiul ramas, puneti la sotat ceapa cu morcov, patrunjel si...
 Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta si bere, jumatate din uleiul de masline  impreuna cu 100 gr faina alba si lingurita cu zahar . Zaharul ajuta la grabirea procesului de fermentare .  Am amestecat totul in cuva aparatului de paine Tefal . Dupa...
Salata light cu ton
In Salate la 12 Iul 2021
Salata light cu ton
Curatati si spalati legumele . Ceapa si ardeiul se maruntesc . Ridichile se taie feliiute  si se sareaza ca sa se inmoaie putin . Amestecati tonul in ulei cu sare , condimente , putin ulei de masline si cu zeama de lamaie . Pe o farfurie puneti salata verde rupta...
Curatati si spalati legumele . Ceapa se marunteste si morcovul se taie rondele si se soteaza in ulei . Sarati si turnati in oala 2-3 l apa . Adaugati cartofii taiati cuburi si o parte din ierburi aromatice.  Cartofii noi se fierb rapid . Dupa 10 minute se...
Fusili cu sos de carne
In la 12 Iul 2021
Fusili cu sos de carne
 Legumele se curata si se maruntesc cu ajutorul robotului . Chorizo se taie rondele si se prajeste in uleiul de masline ca sa imprumute acestuia aroma si gustul . Cand legumele incep sa se inmoaie se pune carnea tocata. Amestecati usor si sotati pana carnea se albeste....
Fasolea se curata si se spala si se rupe mai marunt. Mie imi place sa tai/ rup fasolea mai marunt pentru salata sau supa . Fierbeti fasolea in apa cu sare pana obtineti consistenta preferata . Spre sfarsitul fierberii se pun si bucatile de cabanos . Scurgeti fasolea si...
Pentru inceput se prajeste chorizo feliat rondele in uleiul de masline . Ingredientele congelate se lasa la dezghetat la temperatura camerei . Preparati orezul  prin fierbere in apa sarata . Chorizo il consider unfel de potentiator de gust . Da aroma picanta ...
 Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se tulbure . Cum zicea mama ,, Curata ca lacrima "  Este foarte simplu , doar trebuie...
Costita de vacuta cu legume
In la 11 Iul 2021
Costita de vacuta cu legume
Legumele se curata si se spala . Carnea de vacuta se pune sa stea o ora in apa rece sa iasa sangele din ea . Aceasta operatiune se face pentru a obtine o zeama de carne clara in cazul in care se prepara supa . Puneti la fiert pentru inceput carnea de vacuta impreuna cu foaia...
 Se taie bucatile de slanina de marimea unei palme . Puneti la fiert slanina in apa cu sare . In apa de fiert se adauga boabe de piper si o foaie de dafin. Acum se pun si cojile de ceapa . Fierbeti totul cam 20-30 minute . Cu ajutorul unei furculite ...
Legumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert  sa se patrunda . Tot acum puneti si orezul la fiert . Sarati usor . Cand legumele sunt patrunse si...
Tortellini se pun la fiert in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat. Daca-l depasiti pastele se inmoaie prea tare si se rup. Sunca de Praga se taie cubulete. Se soteaza in ulei de masline sunca si rosiile taiate fasii pana cand uleiul incepe sa prinda culoare. Amestecati...
Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca urmeaza sezonul plin al legumelor proaspete .Mazarea si morcovii parca erau pe gustul meu . Bucata de...
 Ciupercile se curata de pelite si se scot coditele . Sarati ciupercile si le ungeti in interior cat si in exterior cu ulei de masline . Taiat cascaveaua cubulete marunte . In fiecare palarioara de ciuperca distribuiti ceapa verde si bucati de cascavea. Se...
Costita afumata se spala si se pune la fiert in 3l apa cu foaia de dafin. Nu sarati, afumatura de casa are suficienta sare. Cat  timp fierbe costita ,curatati si spalati legumele . Ceapa se taie marunt. Radacinoasele se taie rondele. Adugati la fiert radcinoasele...
 Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate miezul. Lasati vanata sa se raceasca. Puneti vanata curatata in vasul blenderului si stoarceti...
Pastrama din piept de rata
In la 14 Iun 2021
Pastrama din piept de rata
Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore.  Intai am incalzit apa  sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si aroma saramura.  Dupa racire se pune carnea in saramura. In anotimpul cald se tine saramura cu...
 Preparati umplutura de ardei amestecand ingredientele date . Ardeii se spala si se curata de seminte. Pudrati ardeii pe interior cu faina alba. Umpleti ardeii cu amestecul de carne, orez si verdeturi . Presarati faina alba dupa ce i-ati umplut si pe partea ramasa...
Usturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de patrunjel verde, acestea se toaca si se folosesc la diverse preparate . Omogenizati amestecul pentru...
 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu sare , respectandu-se timpul de fierbere .  Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul si untul ....
Afisate 91 - 120 din 1926 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking