Taie croissantul pe jumatate, pe lungime si unge-l cu crema de branza;   Taie avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Roteste apoi una din parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi in sambure infige mijlocul lamei cutitului si vei observa ca se...
  Curata sparanghelul si taie-l bucatele; Adauga-l in blenderul Oster Versa , impreuna cu chilli, usturoi, apa, oregano si sare; Activeaza functia presetata „Soup”; Dupa terminarea programului,...
  Spala bine cartofii, inveleste-i in folie de aluminiu si gaureste-i pe alocuri cu un bat de frigaruie; Introdu-i in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade; Lasa-i la copt pana devin moi la testul cu furculita; Odata copti, lasa-i la...
  Taie rosiile, morcovii si sfecla cuburi si adauga-le in blenderul Oster Versa ; Peste acestea pune apa si oregano proaspat; Activeaza functia presetata „Soup”; Odata incheiat programul de gatire,...
Ciorba de burta
In la 25 Sep 2015
Ciorba de burta
Punem burta intr-un vas cu apa si adaugam 2 lingurite de bicarbonat de sodiu pe care le dizolvam. Lasam la frigider cca 2-3 ore si o spalam apoi in 3-4 ape reci. Curatam legumele. Intr-o oala cu apa punem burta la fiert, la foc mediu. Cand aceasta da semne ca incepe sa se inmoaie adaugam...
Unge foaia de tortilla cu crema de branza; Taie emmentaler-ul cubulete si adauga-l peste; Scoate miezul rosiei, tai-o cubulete si adaug-o peste; Taie ardeiul iute fasii (fara seminte) si adauga-le peste impreuna cu rosiile uscate; Inchide quesadilla si pune-o intr-o...
Asezati strugurele alb pe frigaruie, urmat de bucatica de branza Delaco, apoi o buc de afina, strugure roz si alta bucata de branza, zmeura afina, alta bucata de strugure alb si branza Delaco; Repetati procesul pentru celelalte frigarui; Puteti...
• amestecați untul cu zahărul până devine o pastă omogenă; • prăjiți ușor alunele caju și zdrobiți-le; • adăugați făina într-un castron și puneți peste aceasta alunele caju, scorțișoara și bicarbonatul de sodiu și amestecați bine;...
Intindeti feliile de peste afumat pe un tocator; Adaugati peste acestea crochete de paine prajita unse in prealabil cu crema de branza cu ciuperci, frunzele de salata si cateva rondele de ridiche; Rulati strans si la sfarsit adaugati crema de otet...
Taiati rondele de miez de lapte; Taiati fasii de file somon si rulati-le; Adaugati pe crutonul de paine rondelele de miez de lapte si somonul; Peste acestea puneti icre rosii; Turnati crema de otet...
Taiati rondele de miez de lapte; Taiati pancetta felii si rulati-o; Pe bucata de crackers integral adaugati pancetta; Peste aceasta adaugati dulceata de afine si presarati muguri de pin pe deasupra; Pofta buna ! 
Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar; Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa; Amestecati bine; Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantati; Lasati la...
Dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta; Incorporati-o cu 140 g de faina pentru inceput; Amestecati-le bi ne si lasati-le cca 30 min; Adaugam apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina, amestecam si framantam timp de 6...
Coaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare, 2 morcovi, 2 cepe, 1 telina si 2 buc de pastarnac (intregi) (timpul de fierbere al fasolei este influentat de calitatea sa);...
Puneti apa cu sare la fiert intr-o oala incapatoare, pentru paste; Cand apa a inceput sa fiarba introduceti spaghetele in oala; Fierbeti-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet; Intre timp desfaceti usturoiul pe lungime...
Curatati ciocanelele si parliti-le inainte; Asezonati-le cu sare, boia si cimbru uscat; Tocati usturoiul marunt; Incingeti uleiul si caliti ciocanelele pana capata o tenta aurie; Adaugati apoi usturoiul...
Dizolvati drojdia in apa calduta si zahar; Puneti faina intr-un bol si peste aceasta adaugati drojdia dizolvata in apa; Amestecati bine; Adaugati apoi sarea si uleiul si incepeti sa framantanti; Lasati la...
Baclava
In Dulciuri la 22 Iul 2015
Baclava
Amestecati zaharul cu apa si puneti-o pe plita la foc mediu; Lasati-o sa fiarba pana se transforma intr-un sirop; Opriti focul si adaugati apoi apa de trandafiri si sucul de lamaie; Luati o tava de cuptor adanca de cca 5 cm si...
Savarine
In la 22 Iul 2015
Savarine
Incepem cu siropul, ca sa aiba timp sa se raceasca; Adaugati zaharul brun si cele 4 cani de apa intr-o craticioara, si lasati-o la redus pe foc; Cand acesta a inceput sa scada si sa se ingroase, opriti focul si adaugati esenta de vanilie sau de flori...
Introduceti carnea tocata intr-un bol; Dati ceapa pe razatoare si amestecati-o in carne; Tocati mararul si patrunjelul marunt si amestecati-le si pe acestea in carne; Asezonati bine carnea cu sare, piper, cimbru si usturoi macinat;...
Macinati biscuitii fin, intr-un blender; Amestecati-i cu scortisoara si apoi cu untul, pana il incorporati pe tot; Ungeti o tava cu fund detasabil cu putin unt si modelati biscuitii in tava astfel incat sa-i dispuneti egal pe toata suprafata sa;...
Taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne. Montati masina de tocat sau atasamentul de masina de tocat al aparatului cu care lucrati. Eu folosesc un Ankarsrum. Porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand. Pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau...
Puneti laptele de vaca pasteurizat la foc mic; Adaugati iaurtul Grecesc si praful de sare; Opriti focul si lasati-l la temperatura camerei pana a doua zi. Scurgeti zerul printr-o sita foarte fina sau prin doua straturi de tifon...
Zdrobiti biscuitii sau macinati-i intr-un blender; Amestecati biscuitii cu scortisoara; Cand s-au incorporat in intregime, amestecati-i cu untul pana obtineti o compozitie omogena; Luati 6 forme de minitarte cu fund detasabil;...
Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura; Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea absorbi apa care se va ridica la suprafata; Intepati-i apoi cu o furculita sau cu un cutit din...
Incepem cu cojile de eclere: puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare; Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului; Opriti focul si lasati...
  Asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge oul, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea sa; Adauga sarea si uleiul de masline, si cu ajutorul unei...
Salau ca-n Ardeal
In la 24 Iun 2015
Salau ca-n Ardeal
  Spalati, curatati si puneti cartofii la fiert; Odata fierti lasati-i la scurs; Cand se racesc, taiati-i felii groase de 5 mm; Amestecati sare cu piper si o lingura de boia; Asezati...
Cerneti ambele tipuri de faina si amestecati-le intr-un bol incapator; Dizolvati drojdia in apa calduta, adaugati zaharul si amestecati bine – lasati-o cca 10 min la temperatura camerei; Scoateti samburii maslinelor si tocati-le marunt;...
Adaugati oul si untul la temperatura camerei intr-un  malaxor (eu folosesc un Ankarsrum, sunt super multumit de el) – montati atasamentul pentru plamadit la cca 2-3 cm fata de margine si porniti aparatul pe viteza mica - desigur, puteti sa pregatiti acest aluat si...
Afisate 121 - 150 din 182 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking