Tăiem ceapă şi dovleceii în cubuleţe de aceeaşi mărime.  Într-o oală cu pereţii înalţi punem untul la topit la foc mic. Peste untul...
Tăiem ceapă, dovlecelul, vânată şi ardeiul în cubuleţe de aceeaşi mărime. Aşezăm legumele tăiate într-o tavă, peste ele adăugăm puţina sare, piperul, rozmarinul şi cimbrul tăiate mărunt şi 3 linguri ulei de măsline. Cu mâna amestecăm legumele pană...
Preîncălzim cuptorul la 180°C. Uscăm bucăţile de somon cu un şerveţel de bucătărie. Cu o pensula ungem peştele cu sosul de soia şi presăram pe deasupra piperul . Într-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei, punem bucăţile de somon. Punem peştele...
Sos de roşii cu busuioc
In la 1 Aug 2014
Sos de roşii cu busuioc
Într-o cratiţă încingem uleiul de măsline. Tocăm mărunt ceapă şi usturoiul. În uleiul încins punem ceapă şi usturoiul calindu-le 3-5 minute sau până ceapă se înmoaie şi devine translucidă. Peste ceapă adăugăm roşiile decojite, pasta de...
Pasăm bananele cu o furculiţa, punem sucul de lămâie peste ele şi amestecăm până ce obţinem o crema fină. Adăugăm iaurtul şi îl încorporăm în crema de banane. Turnam amestecul în forme de îngheţată. Le punem în congelator pentru...
Punem lipiile în cuptorul încins la 150°C pentru 5 minute. Tăiem carnea în fâşii. Într-o tigaie încingem o lingură ulei de masile şi prăjim carne pentru 3-5 minute. Dăm usturoiul pe răzătoarea mică şi îl amestecăm cu iaurtul şi...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-un bol amestecam faina cu sarea si praful de copt. In alt bol amestecam restul ingredienteleor si le mixam pana formam o "crema" omogena. Peste partea umeda, adaugam faina si amestecam pana ce faina se incorporeaza in totalitate. Ungem o tava cu...
Brownies
In la 22 Iul 2014
Brownies
Preincalzim cuptorul la 170 grade C Topim cicolata pe bain-marie. O lasa la racit. Intr-un bol amestecam faina, sarea si praful de copt. In alt bol amestecam untul cu zaharul, mixandu-le pana se formeaza o crema pufoasa. Adaugam ouale, pe rand, mixand dupa fiecare ou pana se...
Tapetam o tava cu hartie de copt, incingem cuptorul la 150 grade. Ungem felia de paine cu uleiul de masline. Punem paine in tava si o lasam in cuptor pane devine aurie.(cc 5 minute). Taiam avocado in doua, scoatem miezul cu o lingura si-l punem intr-un bol. Cu o furculita, pasam miezul de...
 Cuptorul preincalzit la 200 °C  Spalam rosiile, le taiem in 4 si le punem intr-o tava cu peretii inalti. Peste ele punem cepele curatate, usturoiul, frunzele de busuioc si legatura de oregano . Adaugam sarea, zaharul, otetul balsamic, uleiul si piperul. Cu mainile amestecam...
Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem  intr-un bol. Peste dovlecel adaugam ouale si uleiul amestecand usor pana se incorporeaza ingredientele In alt bol cernem  faina amestecata cu scortisoara, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Punem...
Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem la scurs intr-o sita. Il lasa 15 minute apoi il punem intr-un bol. Peste el adaugam ouale si zaharul. Amestecam grisul cu pesmetul si budinca de vanilie si punem amestecul peste compozitia de ou si dovlecel. Omogenizam compozitia...
Gulas de porc cu morcov
In la 18 Mai 2014
Gulas de porc cu morcov
In untura incinsa (sau uleiul) rumenim baconul apoi adaugam carnea taiata cubulete. Lasam carne la rumenit. Peste carnea rumenita adaugam morcovii taiati rondele mai groase, ceapa taiata foarte marunt ( sau data prin robot) si ardeii taiati in bucati mai mari. Calim carnea impreuna cu legumele...
Supa de sparanghel
In la 9 Mai 2014
Supa de sparanghel
Spalam bine sparanghelul. Curatam coaja fara a taia "mugurasul" din varf ;).NU aruncam cojile. Taiem sparanghelul in bucatele de circa 3 cm si il dam deoparte. Punem apa la fiert impreuna cu o lingura de unt, zaharul si sarea. Cand da in clocot apa, punem cojile si le lasam sa...
Punem intr-un robot de bucatarie samburii de nuca impreuna cu marzipanul. Folosind ustensila (cutitul) pt taiere, lasam amesteculsa se mixeze pt 5 minute. Adaugam lichiorulsi il mai mixam inca 3 minute. Din amestecul obtinut, formam pralinele. Ciocolata o topim pe bain-marie. Dupa ce...
Prajitura cu mere si gris
In la 27 Apr 2014
Prajitura cu mere si gris
Curatam merele , le dam pe razatoare, le amestecam cu zaharul si scortisoara si le dam deoparte pana pregatim 'blatul". Amestecam zaharul, grisul si laptele praf. Impartim amestecul in 3 parti egale (de preferabil sa le cantarim, sa nu facem ca mine unde numai egale nu au fost ;) )....
Amestecam iaurtul cu zaharul, vanilia, coaja de protocala sau lamaie. Peste amestec turnam frisca amestecand incet pana am incorporat frisca in totalitate. Intr-o sita punem un tifon, punem sita deasuprea unui castron si turman amestecul peste tifonul din sita. Acoperim cu folie alimentara si...
Infierbantam laptele. Cand e apropape sa fiarba adaugam fulgii de ciocolata si amestecam energic cu un tel. In momentul in care fulgii s-au topit, punem marshmallows si amestecam din nou energic pana se formeaza spuma deasupra. Dupa ce marshmallows s-au incorporat complet, turnam in cana si...
Batem bine carne cu ciocanul pentru schnitzel. Mustarul se amesteca cu Crème Fraîche pana rezulta o pasta omogena.  Faina se pune pe o farfurie. Pe o alta farfurie punem pesmetul. Punem pe foc o tigaie, adaugam uleiul si untul. Bucatile de carne le trecem prin (in...
Taiem baconul in bucati lungi,(inlaturam inainte soriciul). Preincalzim cuptorul la 230 grade C. Sotam baconul intr-o lingura de ulei de masline,  pana devine maro, apoi il scoatem pe o farfurie. Icalzim din nou tigaia, pana aproape fumega, pentru a sota carnea. Bucatile de carne...
Se spala ciupercile foarte bine. Se toaca cubulete. Cartofii se curata, se spala se toc cubulete si se pun la fiert impreuna cu ceapa si ciupercile. Cand s-au fiert, se strecoara supa ( NU aruncati zeama obtinuta), se paseaza legumele fierte (cu un mixer vertical, daca aveti, daca nu puteti...
Spalam cartofii, ii lasam in coaja si ii punem la fiert. Separat fierbem morcovii si pieptul de pui. Intre timp tocam marunt castravetii murati si ii asezam intr-o sita pentru a scapa de excesul de lichid. Pregatim maioneza (eu nu ma prea omor bupa maioneza clasica, asa ca folosesc varianta...
Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pana se spumeaza. Apoi se adauga ouale unul cate unul amestecandu-se in continuu. Dupa ce ouale s-au incorporat, adaugam laptele apoi vinul alb. Faina o amestecam cu praful de copt. Merele le curatam si le taiem in bucatele. ( Eu l-am taiat in jur de...
Supa cu creveti
In la 18 Oct 2013
Supa cu creveti
Crevetii se pun la fiert in supa impreua cu boabele de piper.  Cand sunt fierti adaugam taieteii. Dupa ce au fiert taieteii adaugam sarea, sosul de soia, piperul si otetul. Dupa ce oprim focul, adaugam ceapa verde tocata in bucatele de circa jumatate de cm. Pofta buna :)
Supa crema de conopida
In la 14 Oct 2013
Supa crema de conopida
Se spala conopida, se taie si se pune la fiert impreuna cu cartoful curatat si taiat marunt. Cand apa clocoteste se adauga putina sare. Dupa ce a fiert cartoful (se incearca cu furculita, daca se zdrobeste cand ii intepam, e fiert), se strecoara legumele. NU SE ARUNCA APA IN CARE AU FIERT....
Se curata si se feliaza cartofii (foarte subtiri dupa cum vedeti in fotografia atasata). Se usuca cu un prosop de bucatarie. Punem cartofii intr-un bol, peste ei presaram sare si punem uleiul de masline. Ii amestecam bine ( eu ii amestec cu mana). Incalzim cuptorul la 250 grade. Tapetam o tava cu...
Incalzim cuptorul la 200 grade C. Pregatim tava de Muffins: o tapetam cu hartie pt. Muffins sau sau cu unt. Intr-un castron amestecam faina, cacaoa, praful de copt si zaharul. Batem ouale intr-un castron separat ( nu foarte energic si nu foarte mult), adaugam peste frisca lichida impreuna...
Afisate 1 - 27 din 27 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking