E bine să faci puiul și cartofii deodată ca să rămână crocanți și să nu se răcească. Așadar, te sfătuiesc să pregătești cartofii în tavă și când prăjești puiul, să lași și cartofii la cuptor.
Cartofi: Spălăm...
Curățăm cartofii și morcovii de coajă și îi dăm pe răzătoare. Prima dată dăm pe răzătoare cartofii ca să îi scurgem de apă, apoi morcovii.
Tocam ceapa mărunt și o adăugăm peste legume.
Separat, batem...
Amestecăm ouăle și zahărul. Punem apoi ouăle pe baie de aburi și amestecăm continuu, până când compoziția se îngroașă puțin și zahărul s-a topit. Lăsăm la răcit. Mixăm apoi ouăle până obținem un amestec cremos. Adăugăm...
Cremă: Mixăm gălbenușurile cu zahărul. Adăugăm brânza Mascarpone și iaurtul.
Separat, mixăm albușurile spumă tare. Punem albușurile peste cremă și amestecăm ușor.
Pliculețul de gelatină îl vărsăm într-o...
Tăiem mărunt ceapa și o punem la călit. Adăugăm smântâna pentru gătit și condimentăm cu sare, piper și boia. Lăsăm sosul să fiarbă pentru 2-3 minute, până se îngroașă puțin.
Eu am avut două bucăți de piept de pui pe care...
Amestecăm toate ingredientele de la sos. Pulpele de pui le scufundăm în sosul preparat. Așezăm 3 felii de bacon peste care punem o felie de brânză Cheddar, apoi bucata de carne și înfășurăm puiul cu feliile de bacon (dacă n-am explicat...
Blat: Punem untul la topit. Adăugăm apoi zahărul și lăsăm pe foc mic până când acesta se topește. Oprim focul, punem făina, cacaua, praful de copt și romul.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm la cuptorul...
Mixăm frișca lichidă până când obținem o spumă care stă băț. Atenție să nu mixezi prea mult frișca, pentru că se va tăia! Adăugăm laptele condensat și mai mixăm câteva minute.
Separat, mărunțim biscuiții...
Crispy strips: Amestecăm toate ingredientele, în afară de pui, fulgii de porumb și pesmetul.Puiul îl tăiem în fâșii subțiri și îl punem peste amestecul obținut mai sus.
Mărunțim fulgii de porumb (nu prea mult) și...
Blat nucă: Mixăm albușurile și apa până când spuma nu curge. Adăugăm zahărul și continuăm până când spuma stă băț. Punem făina, praful de copt, nuca și amestecăm cu ajutorul unei spatule, cu mișcări ample, de jos în...
Cuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem sare și piper și din momentul în care fierbe, mai lăsăm pe foc aprox. 10 minute sau...
Într-un vas cu fund dublu, punem la topit untul. Adăugăm zahărul și îl lăsăm câteva minute pe foc mic. Oprim focul, transferăm compoziția într-un vas rece și punem făina, cacaua, praful de copt și ciocolata. Punem în alt vas,...
Topim untul apoi adăugăm zahărul și amestecăm puțin. Punem oul, sarea și vanilia. Adăugăm apoi făina, praful de copt și ciocolata tocată. Vom obține un aluat omogen și nelipicios. Pe hârtia de copt vom forma cu mâna (puțin unsă cu ulei)...
Sos cu carne: Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm carnea și o lăsăm la gătit până când își schimbă culoarea. Punem ciupercile și după 2-3 minute, adăugăm sosurile și condimentele. Fierbem sosul pentru 5-6 minute.
Sos alb: Amestecăm...
Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute.
Dacă dorești să frămânți cu mâna, pui făina într-un bol mare, lăsând un cuibușor în mijloc....
Choux: punem apa, untul, sarea și zahărul pe foc într-un vas cu fund dublu. Amestecăm până când untul și zahărul s-au topit.
Adăugăm făina și amestecăm continuu, până când aluatul formează o bilă și se desprinde de pe...
Mixăm ouăle cu zahărul până când acesta s-a topit și compoziția își dublează volumul. Adăugăm făina și amestecăm cu un tel.
Separat, topim ciocolata împreună cu frișca lichidă. Punem ciocolata...
Din nou, mi-am lăsat amicul meu să-și facă treaba. Eu doar am pus făina, untul, sarea și apa înăuntru, am setat comanda pentru frământat și m-am dus să întind hainele, pe care le-am uitat de vreo 4 ore. Dacă frămânți cu mâna, amestecă făina și untul...
Într-un vas încăpător punem apă la fiert. Adăugăm sparanghelul și îl lăsăm pe foc 2-3 minute.
Îl scoatem din apa fiartă și îl punem direct în apă rece, să oprească fierberea lui.Îl strecurăm de apa rece și...
Blat: Mixăm albușurile până când obținem o spumă care nu curge. Adăugăm zahărul și mixăm până când obținem o bezea tare și lucioasă.Punem făina și praful de copt. Adăugăm macul.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și...
Blat cu cocos: Mixăm spumă tare albușurile. Adăugăm zahărul și mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Punem făina și praful de copt. Adăugăm și cocosul (am pus după ochi). Împărțim aluatul în două și coacem 2 blaturi....
Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute. Dacă dorești să frămânți cu mâna, pui făina într-un bol mare, lăsând un cuibușor în mijloc. Umpli...
Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă care nu curge. Adăugăm zahărul și mixăm în continuare până spuma stă băț.Adăugăm gălbenușurile și amestecăm. Punem făina, cacaua și praful de copt.
Turnăm aluatul...
Eu iar am pus laptele, apa, drojdia, oul, zahărul, făina și sarea în aparatul pentru frământat și mi-am lăsat amicul să-și facă treaba. Am setat comanda pentru frământat și dospit.
Dacă vrei să...
Aluat: știi că sunt în cele mai bune relații cu aparatul meu de frământat aluatul așa că, am pus toate ingredientele înăuntru și am setat comanda pentru frământat și dospit.
Dacă frămânți aluatul cu mâna, ești o eroină!...
Mixăm ouăle și zahărul până când amestecul devine spumos și zahărul s-a topit.Adăugăm brânza și continuăm mixarea până când obținem un amestec omogen. Punem praful de copt stins în puțin oțet (într-un...
Pregătim aluatul pentru clătite: batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un aluat lichid, dar gros.În tigaia pentru făcut clătite punem puțin ulei și coacem clătitele....
Punem carnea de porc la fiert.
Desfacem carnea în fâșii lungi cu ajutorul a două furculițe ( cu una ținem bucata de carne și cu cealaltă desfacem carnea).
Punem carnea în puțin ulei...
Tăiem căpăcelul baghetei și scoatem miezul astfel încât să formăm un șanț. Ungem bagheta cu puțin unt.
Separat, amestecăm maioneza, puțin usturoi, sare, piper și pătrunjel. Peste untul uns, punem și sosul de maioneză. Punem...
Blat: Eu am făcut aluatul și apoi l-am împărțit în 3 și am copt 3 blaturi. Poți să mixezi câte 2 ouă pentru fiecare blat dacă vrei. Mixăm albușurile cu puțină sare. Când spuma s-a întărit, adăugăm zahărul și...