Am curatat legumele le-am taiat marunt,le-am pus la fiert cu apa si putina sare.Cand au fost aproape fierte am adaugat rosiile din cutie si fideaua,le-am lasat sa fiarba,pana ce fideaua a fost...
Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate...
Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se piseaza ca un piure.
Se framanata aluatul, nu prea tare, din cartofii pisati,praful de sare,uleiul si faina cat cuprinde....
Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa .
Fierbeti osul in 2-3 l apa .
Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete .
Caliti usor legumele in ulei ....
Batem usor cu ciocanul de snitele pieptul de pui, spalat si tamponat cu prosoape de bucatarie. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper, dupa gust.
Asezam pe fiecare felie de piept cate un...
Incepem cu pregatirea foilor.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu un varf de cutit sare, pana devine compozitia ca o spuma.
Adaugam zaharul,...
Pune la fiert in 2 litri de apa morcovii, ceapa si tulpina de broccoli, taiate cuburi
Cand sunt fierte, adauga buchetele de broccoli spalate si scurse de apa si lasa-le inca 5 minute...
Varza se curata de primele frunze, se spala, se taie mijlocul de la varza si se opareste in oala in care s-a pus apa la fiert impreuna cu sarea, otetul, cimbrul si mararul. Se lasa varza la oparit...
- Tapetați tava cu unt și cu hârtie de copt, apoi așezați napolitanele, fără a lăsa spațiu între ele;
- Într-un bol puneți ouăle, sarea, ricotta, brânza...
Se curata ceapa de foi si se spala.
Se curata ardeiul de seminte, se spala si se toaca marunt.
Se curata morcovul, se spala si se taie in bucati mari.
Legumele se pun la fiert impreuna cu baza...
Ardeii se spala, se invelesc in folie de aluminiu si se coc in cuptor. Daca vreti puteti folosii si ardei cruzi. Copti se scot din folie si se lasa la racit.Apoi se curata, se spala si se taie...
Mai intai se face maiua intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte caldut si zahar pe deasupra, apoi se lasa sa creasca putin. Dupa ce a crescut se face coca din faina, maia si restul...
Capetele de peste se curata de branhii si se spala bine.
Legumele se curata, se spala si se taie rondele sau patratele.
Intr-o oala se pune uleiul si se caleste ceapa, ardeii si legumele 2-3...
Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine.
Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora.
Se...
Am facut semintele de in pudra in rasnita.
Am preparat laptele de cocos( sau il puteti cumpara de gata), apoi l-am strecurat si l-am amestecat cu restul ingredientelor chiar in blender, am mixat...
Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat.
Calim ceapa putin, apoi adaugam...
Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se...
1. Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata.
2. Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie le punem la fiert pana ce zaharul se topeste.
3. ...
Usturoiul l-am taiat feliute subtiri si l-am calit putin in uleiul de masline,am adaugat apoi frunzele de salata spalate si rupte in bucati mai mici si am lasat la foc pana salata s-a inmuiat....
Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea .
Carnea se sareaza se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala ....
Untul il amestecati cu ciocolata rupta bucatele, le topiti pe baie de aburi. Mixati ouale cu zaharul si praful de sare. Adaugati amestecul de unt cu ciocolata, mixati, apoi puneti laptele....
Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca...
Incepem prin a pregati aluatul .
Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam sarea si turnam laptele caldut ( NU fierbinte) in care am dizolvat drojdia .
Incepem sa framantam adaugand...
Blatul: Galbenusurile se mixeaza bine cu praful de sare, zaharul, mierea si zaharul vanilat. Se adauga pe rand laptele si uleiul. Intr-un bol se amesteca faina, grisul, cacaoa si praful de copt. Se...
Ceapa se toaca si se caleste putin pana devine sticloasa.
Se adauga morcovul si radacina de patrunjel tocate marunt.
Se adauga cam 2 litri de apa.
Se taie ardeiul marunt si se adauga...
Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider.
Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert...
Intr-o cratita mai groasa, puneti laptele de cocos, cel de soia si zaharul. Amestecati bine, apoi adaugati faina si semintele de la pastaia de vanilie. Invartiti cu un tel pana faina este complet...
Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenurile, apoi iaurtul, uleiul si...
Începem cu blatul:
Amesteci o parte din făină cu praful de copt și bicarbonatul. Le cerni de câteva ori împreună să se amestece bine. Astfel vom fi siguri că blatul va...
Pentru blat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod special,...
Fasolea se pune in apa rece de pe o zi pe alta.
A doua zi se fierbe,se schimba apa de trei ori,de fiecare data dupa ce a dat in fiert.Se strecoara.
Radacinoasele...
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru...
Perele le-am curatat de coaja,le-am scos cotorul si le-am taiat felii. Din zahar,apa si zeama de lamâie am facut un sirop în care am pus perele sa se înmoaie putin. Visinele...