Se separă frunzele de varză și dacă sunt prea acre, se pun în apă rece, la desărat, cam jumătate oră. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită. Între timp se curăță...
Pui in punga, la cuptor
In la 23 Iun 2019
Pui in punga, la cuptor
Pasul 1. Curățăm puiul de tuleie, iar dacă este cazul, pârlim penele și puful, la flacăra aragazului. După aceea îl spălăm bine în mai multe ape, îl scurgem iar apoi îl ștergem cu șervețele de hârtie, atât în interior cât și...
Pasul 1. În uleiul încins, călim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de roșii (sau rășiile tocate mărunt) și varza tăiată mărunt și o cană cu apă. Amestecăm ingredientele și le fierbem împreună, până ce se înmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a...
Cum se prepara Reteta de post: Varza murata calita, deliciu rapid si usor de preparat: Punem uleiul la î ncins, î ntr-o tigaie ( sau cratiță ) . A d ă ug ă m ceapa t ă iat ă m ă runt și o c ă lim cca.  1 minut,  până ce se...
Pasul 1. Deoarece carnea trebuie să stea la marinat, ne vom ocupa mai întâi de pregătirea ei. Spălăm bine carnea și o tăiem cubulețe ceva mai mari și mai groase, de cca 2 cm. Punem carnea într-un vas (nu din metal!) și asezonăm cu sare, piper și boia de ardei...
Pasul 1. Curățăm cartofii, ceapa, morcovul și pătrunjelul și le spălăm bine. Eu am folosit o legătură de ceapă verde, atât pentru chifteluțe cât și pentru salată. Ceapa o tocatăm mărunt iar morcovul și pătrunjelul le dăm prin răzătoarea mare (sau prin cea mică...
Pregătim feliile de pâine iar dacă sunt prea mari, le tăiem în 2 sau 3 bucăți. Eu am avut 3 felii de pâine foarte mari, așa că le-am tăiat în câte 3 bucăți și au rezultat 9 felii mai mici. Spargem ouăle într-o farfurie adâncă sau bol și...
Plachie de crap
In la 2 Mai 2019
Plachie de crap
Pas 1. Curățăm peștele de solzi, îl eviscerăm (scoatem intestinele, branhiile și osul amar de la baza capului, cu un cuțit ascuțit), îl spălăm foarte bine și-l marinăm, cu sare, piper și zeamă de lămâie. Îl punem în frigider la macerat, aproximativ o...
Pregătire carne de miel: Spălăm foarte bine carnea, din mai multe ape. Separăm pulpa de restul cărnii iar cu un cuțit ascuțit, îndepărtăm pielițele mai groase și grăsimea în exces. Nu îndepărtăm chiar toată grăsimea deoarece aceasta dă o savoare excelentă...
Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură. Odată ce aluatul a crescut, se împarte în 5 părți egale și se întinde pe o planșetă,...
Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...
Spălăm cartofii și îi punem la fiert (cam 30-40 minute), în coajă, în apă cu puțină sare. Sunt fierți atunci când furculița intră ușor când îi înțepăm. Scurgem apa și lăsăm cartofii să se răcească după care îi curățăm de...
Se porționează cașcavalul în felii de grosimea care vă place, cam cât un deget dar nu mai mult de 1 cm. Din cantitatea de mai sus, mi-au ieșit 10 felii de cașcaval, deoarece mie îmi plac ceva mai subțiri. Se bat ouăle și se  încorporează făina. Se...
 Într-un vas potrivit, punem apă la fiert, cu puțină sare. Curățăm urzicile și le spălăm în apă rece, din mai multe ape. Scoatem urzicile cu o unealtă de spumuit sau cu mâna (pentru ca eventualele impurități să rămână la fundul vasului) și le punem...
Preparare copănele: Pregătim vasul în care vom găti pulpele. Îl tapetăm cu hârtie de copt și ungem cu ulei de măsline sau de floarea soarelui.  Spălăm bine copănelele (pulpe inferioare) și îndepărtăm pielea de pe ele. Condimentăm cu sare și piper,...
Spălăm bine merele, după care scobim cotorul fără ca să străpungem mărul până în partea cealaltă. Punem batoanele de scorțișoară și umplem interiorul merelor cu stafide, peste care turnăm coniacul. Punem merele într-un vas în care turnăm și apa fiartă...
Se spală ciupercile (am folosit doar pălăriuțele) sub jet de apă rece și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se presară apoi cu sare fină și se lasă să se pătrundă. Între timp se bat ouăle, se  încorporează făina, sare, boia și piper, după gust. Se...
Sarmalute in cuib
In la 21 Feb 2019
Sarmalute in cuib
Se separă frunzele de varză și se pun în apă rece, se lasă la desărat cam 1/2 oră  ca să nu fie prea acre. Se alege orezul, se spală bine, după care se pune într-o sită la scurs. La fel și frunzele de varză, se pun la scurs, într-o sită. Între timp se...
Cu o seară înainte curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două. Pregătire marinadă. Punem într-un vas (nu din metal!): 4-5 linguri suc de roșii (sau pastă de roșii diluată cu apă!), 4 linguri...
Curățăm banana de coajă, o rupem bucăți și o dăm prin mini blender (smoothie maker). Turnăm banana  într-un pahar, foarte încet, deoarece vreau ca straturile de banană și grapefruit să rămână separate. Separăm pulpa de grapefruit de sâmburi și de...
Putem folosi atât ciupeci albe, cât și brune. Îndepărtăm piciorușele și folosim doar pălăriile. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem. În fiecare pălăriuță presărăm puțină sare, boia și piper măcinat, după gust. Dăm telemaua și...
Pasul 1. Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă, așa cu coajă. Pasul 2. Cât timp fierb cartofii, ne ocupăm de ciuperci. Le spălăm bine sub jet de apă rece după care le scurgem și le tăiem mărunt. Dacă sunt mai mari și nu ne place gustul dat de...
Dacă dorim, putem să pregătim o marinadă, la fel ca și pentru rețeta https://www.bucataras.ro/retete/ceafa-de-porc-la-gratar-cu-cartofi-pai-si-muraturi-89136.html dar o cantitate mult mai mică.  Pregătire marinadă Punem într-un vas (nu din metal!): 2 linguri suc de roșii...
Dacă nu avem ketchup, pregătim pe loc din: 4-5 linguri de suc de roșii, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță oțet balsamic și sare, piper, boia dulce, după gust. Le amestecăm bine și gata! Dacă vă place, puteți să puneți și 1-2 căței de usturoi, răzuiți! Facem o maioneză...
Pasul 1. Mai întâi tăiem carnea felii, nu mai groase de un deget (1-2 cm), o spălăm bine după care o  ștergem cu prosoape de hârtie (pentru a îndepărta gustul pe care este posibil să-l ia stând în ambalaj). Eu prefer ceafa (carnea este mai grasă)...
Racituri de porc
In la 29 Dec 2018
Racituri de porc
La r ă cituri le din porc este de preferat carnea mai pu ț in gras ă pentru ca aspicul să nu fie tulbure . Oricum gr ă simea se va solidifica la suprafa ță și se va î ndep ă rta , dup ă r ă cire . Picioru ș ele de porc ( adida ș i i )...
Visinata de casa
In Bauturi la 20 Dec 2018
Visinata de casa
Pasul 1. Vişinele se curăţă de frunzuliţe şi codiţe, se spală bine şi se scurg de apă. Pasul 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai mare), un rând de vişine, un rând de zahăr și tot așa până ce se termină...
Facem un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul și lăsăm aluatul la dospit 20-25 minute. Între timp pregătim ciupercile. Dacă sunt mature, îndepărtăm pielița de deasupra deoarece este...
Se curăță ceapa, se spală bine și se toacă mărunt. Dacă ciupercile sunt mature, puteți îndepărta pielița de deasupra deoarece este tare și dă omletei un gust care s-ar putea să nu vă placă. Ciupercile se spală după care se taie felii, nu prea mari. Se toarnă uleiul...
Se spală ardeii iuți și după ce se se scurg de apă, se taie rondele (de grosimea dorită) cu cuțitul, fără să ne străduim să îndepărtăm toate semințele. Se așează feliile de ardei, în borcane de 330 g, spălate și sterilizate în prealabil. Ardeii iuți se...
Afisate 61 - 90 din 160 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking