Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar sa fie nelipicios....
Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am prajit câteva minute si am lasat sa se raceasca. Intr-o cratita neaderenta am pus...
Chifle super pufoase
In la 11 Feb 2018
Chifle super pufoase
In apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina. Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am framântat pâna ce aluatul  nu a mai fost lipicios si a fost destul de elastic ca sa nu se rupa...
Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca. Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul. Restul laptelui l-am pus pe foc. Când s-a înfierbîntat, am luat vasul de pe foc si am pus...
Eu am pregatit mai întâi jeleul de zmeura. Foile de gelatina le-am hidratat cu putina apa rece. Am încalzit siropul si am pus  gelatin scursa de apa. Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit. Am turnat totul într-o forma cu diametrul de 18 cm, în...
Am pregatit cojile pentru eclere. Pentru acestea se face un aluat oparit. Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte si am pus toata faina odata. Am pus si un praf de sare. Am amestecat energic ca sa nu ramana...
Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider. Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare. Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final, aromele. Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se...
Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca trebuie sa dospeasca. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Am lasat-o sa se activeze. Intre timp am mixat ouale cu zaharul, apoi am pus untul topit si racit, drojdia. Am adaugat apoi...
Laptele praf l-am cernut împreuna cu cacaua. Am pus apa împreuna cu zaharul într-o cratita, pe foc, sa fiarba. Am amestecat ca zaharul sa se topeasca pâna ce începe sa fiarba, apoi nu am mai amestecat. Am lasat sa fiarba aproximativ 8 minute, adica pâna...
Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel 2 blaturi. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu...
Desert prajitura Ochelari
In la 1 Oct 2017
Desert prajitura Ochelari
  Visinele le-am spalat, am scos sâmburii si le-am lasat cu zahar pâna ce au lasat sirop si zaharul s-a topit. Le-am scurs apoi, siropul l-am amestecat cu o lingura de amidon si l-am fiert pâna ce s-a îngrosat. Am adaugat visinele si l-am lasat sa se raceasca....
Mai întâi, am scos sâmburii vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar, ca sa lase sirop pâna în momentul în care le pun în blat. Am preîncalzit cuptorul la 180 de grade C. Pentru blat, am pregatit siropul. Intr-o cratita, am pus 200 g zahar, 50...
Am pregatit mai întâi pandispanul. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul. Am pus vanilia si am încorporat usor faina,iar la final semintele de mac. Am tapetat tava cu unt si faina,am pus compozitia si am pus la...
Blaturile pentru tort le-am pregatit in mod diferit, dar puteti sa alegeti doar una dintre variante. Al doilea blat parca a crescut o idee mai mult decât primul. Nesemnificativ as zice. Pentru primul blat, am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna si-au...
Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul. Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt. Am acoperit coca cu o folie si am...
Am curatat cartofii si i-am fiert în apa cu putina sare. Apoi i-am pasat, am pus sare, piper si patrunjelul verde tocat. Peste folie, am asezat feliile de bacon, cartofii i-am asezat cât sa acopere jumatate din feliile de bacon. Peste cartofi, am pus feliile de cascaval si...
Am pus apa cu untul taiat cubulete si sarea într-un vas. Vasul l-am pus pe foc si când a dat un clocot, am luat vasul deoparte, am adaugat toata faina odata, am amestecat energic si am pus iarasi vasul pe foc. Am mai lasat câteva minute, amestecând tot timpul cu o...
Faina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia  si praful de copt. Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena, am întins o foaie si am împaturit-o de...
Am pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire. Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început sa adaug zaharul tos. Am mixat pâna ce zaharul s-a topit, dupa care, spuma fiind foarte densa,...
Buturuga de Craciun
In la 15 Ian 2017
Buturuga de Craciun
Am pregatit mai întâi  foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina cernuta, amestecând usor cu o paleta. Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie...
Broscute cu nuca
In Dulciuri la 26 Dec 2016
Broscute cu nuca
Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o compozitie omogena,am împatit aluatul în trei,apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca...
Blat tort: Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort. Am preferat sa coc doua blaturi, în loc sa fac unul si apoi sa-l tai. Am avut astfel, doua suprafete perfect plane. Am mixat...
Am pus toate ingredientele în vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l (mai putin feliile de jambon/bacon), am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore. Am scos carnea din vas, am scos osul si am mai îndepartat din grasimea care nu mi-a placut. Am rupt...
Lemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca. Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi obtinând 3 foi cu latimea de 12 cm. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat untul...
Am pregatit mai întâi umplutura pentru a se putea răci cât am pregatit blatul. Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari. Am pus cele 8 linguri de zahar într-o cratita si l-am caramelizat. Mare atentie sa nu se arda,altfel va deveni amarui....
Cruffins
In Dulciuri la 27 Oct 2016
Cruffins
Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de  cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata.     Daca folositi drojdie proaspata,o amestecati cu o lingurita de zahar si putina apa calduta,apoi o...
Am pus faina pe blatul de lucru si i-am dat forma unui vulcan. Am spart ouale separat într-un castronel,apoi le-am pus în “craterul” format.Am pus si sarea. Ajutându-ma de o furculita,am  amestecat ouale si am început sa adaug faina câte putin....
Am pregatit foaia de rulada în tava mare a aragazului (36 x 36 cm). Am separate albusurile de galbenusurile oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,Câns spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul. Cu...
Nu am scris cantitati foarte exacte pentru ca aceasta depinde  de gusturile fiecaruia si de capacitatea vasului în care pregatiti. Am pregatit toate ingredientele,carnea am taiat-o bucati,am tocat si zarzavatul.Cartofii i-am taiat cuburi. Am pus uleiul în  vasul slow...
Am  pregatit mai întâi perele.Este chiar indicat sa le pregatiti cu o zi înainte si sa le lasati sa stea în vin peste noapte,astfel culoarea  va patrunde mai bine în ele. Eu le-am pregatit doar azi. Am amestecat vinul cu apa si zaharul,am pus batonul...
Afisate 31 - 60 din 723 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking