Pentru început se conecteaza aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent. In vasul aparatului se pun cele doua linguri de ulei. Se apasa tasta Brown/Saute,apoi Start. Pieptul de curcan se taie cubulete si se condimenteaza, apoi se pune în...
Frunzele de varza le-am oparit în apa cu putina sare, crenguta de cimbru si mararul uscat. Am taiat cotoarele frunzelor, dar le-am pastrat pentru a le pune pe fundul oalei, înainte de a aseza sarmalele. Am conectat Multicookerul Express cu gatire sub presiune la sursa de curent....
 Pregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm. Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Express cu gatire sub presiune. Pregatim o fâşie din folie de aluminiu, pe care o vom pune pe sub tava si care ne...
Pieptul de curcan se taie astfel încât sa se poata obtine o bucata pe care sa o putem rula. Se acopera cu o folie si se bate usor. Se condimenteaza si se lasa la frigider pentru câteva ore sau peste noapte. Pregatim toate ingredientele pentru umplutura. Se rup...
Se pregateste o tava în care sa punem compozitia pentru tarta. Tava va trebui sa aiba diametrul mai mic decât al vasului Multicookerului Express cu gatire sub presiune. Pe fundul tavii punem o hârtie de copt. Pregatim si o fâşie de folie de aluminiu,...
Carnea se spala si se pune în vasul   Multicooker-ului Crock Pot Express cu gatire sub presiune , cu 2 l de apa rece. Se adauga sare dupa gust. Se închide capacul rotind din pozitia deschis înspre pozitia închis. Se închide si supapa pentru aburi. Se...
Se scobeste miezul guliilor pentru a face loc umpluturii. Pastrati miezul pentru ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii. Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o tocam marunt, morcovul îl razuim. Pregatim  aparatul Crock Pot  Multicooker Express cu gătire...
Pentru aluat am pus într-un bol faina amestecata cu sarea, am razuit untul rece pe razatoarea cu ochiuri mari, am adaugat si restul ingredientelor. Am omogenizat totul. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios si nu prea tare. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau smântâna....
Pentru blat am folosit o reteta pe care o fac aproape de fiecare data când pregatesc tort. Reteta este foarte simpla si reusita este sigura. Ouale întregi le-am mixat cu un praf de sare si  zaharul pâna si-au triplat volumul si au devenit ca si o crema în care...
Piftie de porc/racituri
In la 3 Dec 2018
Piftie de porc/racituri
Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert. Am pus apa în oala. Daca va place sa fie mai multa piftie/aspic decât carne, va trebui sa puneti mai multa apa, mai...
Pentru început am pregatit lemon curd (crema de lamâie), pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Ouale întregi si galbenusurile le-am mixat cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie si am pus vasul pe baie de aburi. Am amestecat cu un tel pâna ce s-a...
Am maruntit biscuitii. O parte i-am facut cu ajutorul blenderului ca sa fie ca un pesmet, dar am lasat si bucati mai mari. Am facut sirop din 300 ml apa, 100 g unt si 100 g zahar. Am topit ciocolata cu laptele pe baie de aburi. Peste biscuiti am pus cacaua si am turnat siropul câte...
Varza am taiat-o fideluta. Intr-un vas am pus doua linguri de ulei  în care am calit doua cepe pe care le-am taiat marunt si  jumatate de morcov razuit. Când ceapa a devenit sticloasa, am pus o lingurita de boia si varza taiata. Am pus sare si piper. Am calit...
Gem de gutui
In Conserve la 22 Oct 2018
Gem de gutui
Am spalat foarte bine gutuile pentru a îndeparta si pufuletul de la suprafata lor. Le-am taiat apoi în 4 si am scos cotorul si partea lemnoasa. Le-am taiat în felii subtiri sau în cuburi. Nu e nevoie sa fie la fel de marunte ca si pentru dulceata. Am  pus...
Gem de struguri
In Conserve la 22 Oct 2018
Gem de struguri
Se spala boabele de struguri si se scurg. Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa. Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza. Pulpa se pune într-o cratita, la foc mic. Se fierbe câteva minute, pâna când se înmoaie suficient ca sa putem separa...
Am  pregatit mai întâi cele 2 blaturi. Puteti sa pregatiti si un singur blat si apoi sa-l taiati în 4 parti. Mie mi s-a parut mai simplu sa fac 2 blaturi. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si paletele...
Am pregatit mai întâi umplutura de mere pentru ca sa se raceasca. Am curatat merele si le-am taiat cubulete. Le-am amestecat cu 2 linguri de zahar (daca e nevoie, puteti sa adaugati mai mult zahar), le-am pus într-o cratita si  le-am pus la foc mic, amestecând din...
Am mixat smântâna pentru frisca. Nu trebuie sa fie foarte ferma. Am curatat mango, l-am taiat cubulete si l-am pasat cu ajutorul blenderului Breville. Am amestecat smântâna cu laptele condensat si piureul de mango, apoi am încorporat usor frisca mixata. Am...
Pentru blat, am separat galbenusul de albusul oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Cand spuma a devenit ferma, am adaugat treptat zaharul, mixând în continuare. Am încorporat galbenusurile cu ajutorul...
Pieptul de pui l-am taiat în doua pe grosime, obtinând felii mai subtiri. Untul moale l-am amestecat cu ierburile italiene, apoi am uns cu el cele doua felii de piept de pui. Am pus cate-o crenguta de rozmarin si am pliat bucatile de carne, cu untul la interior. Dupa...
Carnea de viţel am taiat-o cubulete si am presarat pe ea ierburi cu boia. Am curatat si spalat ciupercile. Am taiat ceapa si am calit-o în ulei. Când aceasta a devenit sticloasa, am adaugat ardeiul, rosia, morcovii taiati bucati si carnea. Am adaugat sarea, piperul,...
Pastele le-am fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Kaiserul l-am taiat bucati si l-am prajit cu putin ulei, apoi l-am scos pe un prosop absorbant. Morcovii i-am taiat rondele subtiri si i-am calit în uleiul ramas de la afumatura. Când s-au înmuiat, am pus din nou...
Am topit ciocolata pe baie de aburi. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul. Smântâna pentru frisca, împreuna cu laptele le-am pus într-un vas pe foc. Când s-a înfierbântat, am turnat-o peste crema de galbenusuri si am pus iarasi vasul la foc...
Cele doua blaturi le-am pregatit în acelasi mod, doar în tavi cu diametre diferite. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul si s-au deschis la culoare. Ne dam seama ca au încorporat suficient aer când spuma arata...
Am pregatit mai întâi aluatul pentru foaia de tarta. El va trebui sa stea la rece cât pregatim umplutura. Am amestecat faina cu sarea si untul rece taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos. Am adaugat galbenusul si apa. Trebuie sa obtinem un aluat maleabil si nu...
Prima data am pregatit mousse-ul de capsuni, pentru a avea timp sufcient sa se întareasca. Având diametrul mai mic decât tava în care am copt blatul, era necesar sa pot sa-l manevrez si sa-l pun în central blatului. Daca nu aveti timp suficient, puteti sa-l puneti...
Am pregatit blatul. Din zahar, 50 ml apa si zeama de lamâie am fiert un sirop. Am mixat albusurile cu un praf de sare si am turnat siropul fierbinte, în fir subtire. Am adaugat cele 3 linguri de ulei si faina amestecata cu praful de copt. Am luat câteva linguri...
Am pregatit mai întâi foile. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste. Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si  apoi uleiul. Am pus sarea si vanilia, coaja de lamâie, dupa care am încorporat treptat...
Am condimentat fleica de porc pe ambele parti. Am presarat si usturoiul pe partea care va fi în interior, pe care punem umplutura. Am condimentat carnea tocata si am pus si patrunjel verde. Daca doriti, puteti sa folositi si alte condimente. Am pus carnea tocata peste bucata de...
Am pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm. Am pus celofan în interiorul formei. Gelatina am hidratat-o  cu putina...
Afisate 1 - 30 din 723 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking