Blat
Separa albusurile de galbenusuri
Galbenusurile amesteca-le cu apa si uleiul si cu un tel omogenizeaza amestecand energic.
Albusurile mixeaza-le spuma cu un praf de sare....
Blat de biscuit:
Cernem faina intr-un castron, adaugam un praf de sare, zaharul pudra, apoi untul rece taiat cubulete si galbenusul de ou. Framantam repede cu varful degetelor pana toate...
Pentru blat, se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza la treapta maxima, pana cand se obtine o bezea ferma.
Se scoate mixerul...
Drojdia uscata o frecam ( ca pe nes )cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si dizolvam bine. In vasul in care...
Cum preparam aluatul:
Intr-un castron incapator, amestecam faina, apa si sarea pana obtinem un aluat nici foarte dens, nici foarte moale. Lasam sa se odihneasca si pregatim umplutura.
Cum...
Ceapa tocata fin se caleste apoi se adauga spanacul se pune sare dupa gust si se caleste pana ramane fara apa.
Se lasa la racit.
Punem untul la topit,adaugam uleiul si omogenizam.
Se ia o foaie...
In primul rand trebuie pregatit sparanghelul: taie si indeparteaza partile albe lemnoase. Taie varfurile si pastreaza-le deoparte. Taie in bucati de 2-3 cm restul de sparanghel.
Intr-o...
Pulpele se curata si se spala bine si se usuca.
Se pun la prajit intr-o cratita cu uleiul.
Se sareaza si se pipereaza.
Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea.
Se adauga vinul, se...
Aluatul:
Intr-un bol punem untul de la temperatura camerei, ouale, zaharul si le mixam.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, praful de copt, apoi faina treptat.
Punem cate...
Se curata zarzavatul ,ceapa ,usturoiul verde si ardeiul ,se spala bine si se toaca apoi intr-o oala (eu folosesc una de 5 kg )se pune ulei si se adauga ...
Se curata si se toaca ceapa marunt, se spala si se taie in patru si rosiile, se pune o tigaie (un tuci) pe foc cu ulei, se adauga bucatele de sunca, ceapa si rosiile o lingura de apa si se lasa...
Taie fructele in felii mai mici iar daca sunt foarte zemoase lasa-le la scurs intr-o sita.
Mixeaza untul la temperatura camerei pana devine cremos apoi adauga galbenusurile unul cate unul si...
Prepararea si ingredientele sunt extrem de simple, rabdarea si dragostea de bucate este cheia retetei. Toate radacinoasele ( morcovul pastranacul, telina ) se dau pe razatoare. Ceapa, ardeiul,...
Am pregatit legumele pentru ghiveci: am pus la copt gogosarii, ardeii, vinetele si dovlecelul.
Cartofii i-am curatat de coaja si i-am taiat sub forma de cuburi potrivite, ceapa am taiat-o...
1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine.
3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea,...
Pui la fiert un litru de apa.
Se spala stevia, se curata de nervura groasa din mijloc si se da in doua-trei clocote.
Se strecoara stevia si se lasa in strecuratoare la racit. Apa in care a fiert...
Curatam ceapa uscata, o tocam, iar pe cea verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica, rosiile decojite le tocam, usturoiul verde il tocam. Intr-o tigaie...
Se pune drojdia la crescut cu o ligura de zahar, una de lapte, 10 minute.
Laptele se incalzeste la temperatura mainii.
Ouale se bat spuma cu un praf de sare.
Se pune faina intr-un castron, se...