Desert chec marmorat
In Dulciuri la 27 Apr 2017
Desert chec marmorat
Se aleg albușurile de gălbenușuri și se bat, până încep să crească, apoi se adaugă zahărul, puțin câte puțin, bătând întruna. Se adaugă și un plic de vanilie, după care, pe rând se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul, bătând...
Bors de fasole alba
In la 27 Apr 2017
Bors de fasole alba
Fasolea albă se alege, se spală și se pune la înmuiat cu apă rece suficientă, de cu seară, până a doua zi. A doua zi, se spală din nou fasolea în apa în care a stat la înmuiat, se mai clătește puțin, după care se pune la fiert, cu apă rece. Simultan,...
Se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie, sare, lapte cald, ulei și zahăr și se lasă la dospit la căldură, într-un vas, acoperit cu un șervet curat. Când aluatul a crescut, se porționează (din cantitatea de mai sus, se pot face 16  cornuri) după care...
Desert clatite cu gem
In Dulciuri la 24 Apr 2017
Desert clatite cu gem
Se amestecă făina, zahărul, sarea, bicarbonatul, ouăle, vanilia, coaja de lămâie rasă și laptele, cu mare grijă, ca să nu facem cocoloașe, până ce rezultă o compoziție cu densitatea smântânii. Se unge tigaia pentru clătite, cu un strat subțire de ulei...
Aluatul Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei, se pune drojdia, o ceșcuță de zahăr tos fin și puțin lapte cald. Se amestecă drojdia cu zahărul, laptele cald și puțină făină, după care se lasă la crescut, la un loc călduț. Separat,...
După ce a crescut suficient, aluatul de cozonac se întinde în foaie subțire, în tava pentru pască. Cine vrea, poate utiliza aluat franțuzesc, dacă nu suportă aluatul dospit. Peste foaie, se toarnă următoarea compoziție: Se amestecă foarte bine brânza dulce...
Smântâna se pune la scurs, într-un săculeț din pânză, la loc rece, până a doua zi. Se face un aluat (de cozonac) potrivit de moale din: făină, ouă, drojdie, ulei (unt/untură), lapte, vanilie, esență de rom și se lasă la dospit. Când este gata, se...
Ciupercile se curăță de coajă și de filamente, se spală bine și apoi se mărunțesc, după preferințe. Eu aleg ciuperci mari (pe care le curăț mai ușor) și tai pălăriuțele de ciuperci în două, după care le feliez, la fel cum fac și cu piciorușele. Amestecăm ciupercile...
Se curăță bine ouăle și se decorează apoi cu frunzulițe verzi, după care se leagă in fâșii de voal, sau mătase (chiar de la ciorapi de damă, dacă nu avem altceva). Coaja de la ceapa galbenă adunată cu câtva timp înainte de Paști, se fierbe timp de 10-15 minute, în 2-3 litri...
Sandwich amuzant
In Sandvisuri la 14 Apr 2017
Sandwich amuzant
Se rumenesc feliile de pâine în prăjitor, se ung cu unt, când sunt calde încă, după care se așază feliile de cașcaval, pentru crearea cadrului...Apoi, se ornează feliile de pâine cu ingredientele de mai sus, pentru a realiza un omuleț, cu fața din șuncă...
Se taie felii de 1-1,5 cm grosime din baton și se rumenesc puțin în prăjitorul de pâine. Când feliuțele de baton s-au răcorit, se ornează cu frunze mici de salată. Roșiile se spală bine, se înjumătățesc, se golesc de conținut cu o linguriță și se umplu...
Din făină, drojdie, un praf de sare și apă călduță, se face un aluat potrivit de moale și se lasă la dospit. Varza murată se stoarce, se taie fideluță si se călește la foc mic, în 3-4 linguri de ulei, până scade zeama. Se adaugă piper după gust (mai mult, cine...
Se face un puré din 8-10 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă prăjită puțin, până se face transparentă ca sticla, nu să se rumenească. În puré se adaugă și uleiul în care s-a prăjit ceapa. Se fierb...
Din faina, gris, un praf de sare si putina apa calda, se face un aluat potrivit de moale. Se face un puré din 6-8 cartofi și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă o ceapă medie (prăjită puțin, cât să se înmoaie, nu să se ardă) cu tot cu uleiul...
Afisate 961 - 974 din 974 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking