Varza cu costita si carnati
In la 13 Noi 2018
Varza cu costita si carnati
Metoda de preparare este clasică. Se toacă varza (fiind făcută la tuci, la pirostrii, am tocat-o mai mare un pic, se fierbe bine) și se pregătește pentru pus la fiert.  În tiimp ce am tocat varza, am prăjit costița și cârnații, scoțându-le pe hârtie...
Ciorba de castraveti murati
In la 20 Iun 2018
Ciorba de castraveti murati
Modul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume.  Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență mai mare ciorbei, am tocat ceapa un pic mai mărunt decât la o ciorbă obișnuită, ardeiul...
Foartă multă lume nu mănâncă murături, unii nu mănâncă murături făcute cu oțet, alții pe bază de saramură. Mai sunt unii care nu mănâncă de niciun fel. E drept însă că mai sunt și oameni care, ca și mine, ar mânca murături zilnic. Și pentru că...
Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră.  Am curăţat cartofii şi i-am tăiat ca pentru tocană lăsându-i un pic în apă. Între timp, am...
Wrap ca la tara
In la 17 Mai 2017
Wrap ca la tara
Totul este foarte simplu. Se scot de la cazan (de la untură) cel puţin două bucăţi de carne şi se pun la foc până se topeşte bine untura. Se scot pe hârtie absorbantă. Una din bucăţi se poate mânca, să nu rabzi de foame şi poftă până pregăteşti wrap-ul....
Supa crema de creveti
In la 2 Dec 2016
Supa crema de creveti
E foarte simplu, mai ales dacă-s creveţii decongelaţi din vreme. Aceştia se spală (după decongelare) sub jet de apă şi se pun la scurs într-o sită ori pe hârtie absorbantă. Se încinge uleiul într-un vas şi se călesc creveţii până se rumenesc un pic,...
Pastramă înnăbuşită
In la 11 Noi 2015
Pastramă înnăbuşită
Am trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este un pic mai complexă decât vinul simplu.  Am scos pastrama din vin după vreo 4 ore,...
Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar.  Am pus de mămăligă, între  timp  mi-am răzuit brânza şi am tocat slăninuţa. Am tras...
MURATĂ
In Bauturi la 6 Sep 2015
MURATĂ
Este o reţetă ce presupune mare răbdare, asta din cauza timpului, căci de la începutul ei şi până la prima gustare trebuie să treacă cel puţin 2-3 săptămâni, aşa că până când se "roade", tot apa-i de bază.  Murele se pun în vas...
Am curăţat şi tocat prazul, am curăţat şi tocat legumele şi am lăsat măslinele la desărat (în apă călduţă). Am încins uleiul şi am adăugat ingredientele în oală completând cu apă încât să nu se acopere definitiv legumele pentru că prazul...
Mere coapte
In Dulciuri la 7 Oct 2014
Mere coapte
E foarte simplu (de vorbit). Merele le-am scobit şi le-am curăţat de cotor şi seminţe fără a pătrunde mărul până jos. În scobitură am pus câte un pic de unt, stafide (înmuiate în esenţă de rom cu juma de oră înainte), miez de nucă, scorţişoară...
Întâi de toate trebuie să spun că fasolea am făcut-o la oala sub presiune. Pentru care motiv, am pus fasolea la umflat din timp (ar fi mers şi fără această etapă) şi ciolanul l-am porţionat şi l-am fiert un pic (cât să iasă din el impurităţile). Între timp...
Răcituri de vară - piftii
In la 30 Iul 2014
Răcituri de vară - piftii
Am spălat bucăţile alese şi le-am tăiat în mărimi potrivite pentru un fiert rapid apoi le-am pus la fiert în oala sub presiuna şi le-am lăsat cca 40 de minute. Le-am scos şi am îndepărtat bucăţile de oase, păstrând doar carnea desprinsă şi bucăţile de...
Cum  spuneam în introducere totul e simplu. Păstăile de fasole se curăţă şi se rup la cca 4-5 cm spălându-se bine sub jet de apă. Legumele se curăţă şi se toacă (model, după preferinţă). Se călesc legumele toate (mai puţin usturoiul grăunţe) şi peste ele se...
Se procedează la fel ca la clătite, în fapt, aluatul fiind foarte asemănător. Se amestecă toate ingredientele (mai puţin florile de salcâm) şi se omogenizează aluatul încât să intre bine printre florile ciorchinilor de salcâm.  Se încinge bine...
Aproape că la reţeta asta nici nu ar trebui redat modul de preparare, că aşa de simplu e. Dar, pentru literatura culinară, încă nestricată de cuvinte nepotrivite, am să redau scurt cum am ajuns la această experienţă. Cartoful se curăţă de coajă (cei noi se curăţă...
Procedura e foarte simplă,  că la omletă, politică şi fotbal (poate şi modă) se pricepe toată lumea. Am bătut ouăle cu mălaiul, mărarul  şi sarea şi am lăsat un pic compoziţia cât să se umfle un pic mălaiul, taman cât să toc şunca şi ciupercile. ...
Nici nu ştiu ce să scriu la modul de pregătire, că deja am vorbit prea mult la introducere. :))  E simplu, se amestecă întâi iaurtul cu mierea până se omogenizează bine. Se taie feliile de portocală în cuburi ori bucăţi (după dorinţă), se adaugă...
Şi cum pofta de clătite este mare, am purces la făcut. Am amestecat ingredientele enumerate mai sus  (mai puţin gemul şi cireşele, desigur) amestecând cu un tel (nu mixer) până când aluatul a căpătat consistenţa necesară turnării în tigaia...
Întâi de toate am pus fasolea verde la decongelat. Între timp am curăţat şi tocat legumele şi am scos carnea de la cazan, pe care am încins-o în cratiţa pregătită pentru fasole. Am scos bucăţile şi în untura încinsă am călit legumele,...
Am curăţat legumele şi le-am răzuit pe răzătoarea mică. Mărul l-am răzuit pe răzătoarea mare şi le-am amestecat rapid. Dressing-ul l-am făcut rapid din ulei, suc de lămâie şi sare pentru a-l pune peste ingrediente, evitând astfel oxidarea celor răzuite. Am presărat...
Totul este foarte simplu. Am fiert cuburile de soia cu sare, apoi le-am scurs şi le-am presat uşor pentru a scoate apa din ele. Între timp am curăţat legumele şi le-am tocat, fierbând cartofii separat, în acelaşi timp. Am călit legumele peste care am adăugat cuburile...
Varză murată
In la 19 Dec 2013
Varză murată
Se aleg verze potrivite ori în funcţie de recipientul în care vor fi puse. E foarte important ca varza să fie bine coaptă, să fie tare şi cu frunse care să aibe multe nervuri, altfel la sarmale se vor rupe. Se curăţă de foile de deasupra, nu prea multe şi se taie...
Totul este foarte simplu. Am curăţat toate legumele şi le-m tocat. Menţionez că rădăcinoasele le-am dat pe răzătoarea mare pentru că se "topesc" mai repede şi crează  un liant mai bun celorlalte ingrediente. Cipercile nu le-am decojit de pieliţă, doar le-am spălat...
Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.   Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă,...
Dacă la introducere am fost bogat în vorbe, am să încerc să fiu mai scurt la modul de pregătire. Am amestecat ingredientele uscate (ale blatului) cât s-au omogenizat şi separat soluţia de apă, ulei şi oţet pe care am turnat-o în mixul uscat şi am amestecat...
Ciocănele în vin alb
In la 16 Sep 2013
Ciocănele în vin alb
Am spălat într-un jet de apă ciocănelele (sângele rămas trebuie înlăturat) şi le-am pus la svântat. Apoi am pregătit tava, ungându-o cu un pic de ulei.  Am pus ciocănelele în tavă, după ce le-am frecat cu  piperul şi usturoiul şi...
Tocăniţă de toamnă
In la 15 Sep 2013
Tocăniţă de toamnă
Totul este foarte simplu. Carnea am spălat-o de sânge şi am lăsat-o la scurs. Între timp am curăţat legumele, aşa cum se vede în fotografii, rădăcinoasele împărţindu-le în două (o parte date pe răzătoare, o parte tocate).  Am prăjit foarte puţin...
Gem de prune
In la 14 Sep 2013
Gem de prune
Pentru prepararea gemului de prune avem nevoie de prune sănătoase, cărnoase. Varietatea soiurilor de prună dictează în general şi zahărul ce trebuie adăugat. Eu prefer mai puţin zahăr, un gem mai acrişor, mai apropiat de gustul natural al prunei. Prunele se spală, se sparg...
Procedura este arhicunoscută tuturor celor ce-şi mai petrec timpul prin bucătărie, la gătit, fireşte. Am pus fasolea la "umflat" într-un vas acoperindu-o cu apă caldă încât să nu rămână fără apă în acest timp de hidratare. În acest...
Afisate 1 - 30 din 59 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking